Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ δήμου 3Β - υπ. Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ

Πρωτόκολλο συναντίληψης μεταξύ του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, υπογράφηκε χθες στο πλαίσιο μιας συνεργασίας στρατηγικού σχεδιασμού, με στόχο αφενός την ανάπτυξη του δήμου αφετέρου την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ.

Η συνεργασία αποφασίστηκε στη βάση της αναγκαιότητας υποδομών οι οποίες θα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, με απρόσκοπτη την συνέχιση των υφιστάμενων στρατιωτικών δραστηριοτήτων.


Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η συμφωνία αφορά στη διερεύνηση της πιθανότητας να δημιουργηθεί στον χώρο της Σχολής Ευελπίδων, μικρή σύγχρονη μονάδα ολικής επεξεργασίας απορριμμάτων, που θα εξυπηρετεί τις σχετικές κοινές ανάγκες του δήμου και του στρατού.


Η υπογραφή του πρωτοκόλλου προβλέπει τη σύσταση επιτροπής στρατηγικής συνεργασίας για την σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου, που θα εξελιχθεί σε σύμβαση μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

Αναφορικά με την πρόθεση του δήμου να δημιουργήσει μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, κατά τα τελευταία τρία χρόνια, έχει ανατεθεί σε σημαντικούς φορείς η διερεύνηση του θέματος. Στις αρχές του καλοκαιριού, το ΕΜΠ θα παραδώσει μελέτη με την οποία θα υποδεικνύει την καταλληλότερη από τις έξι τεχνολογικές λύσεις που χρησιμοποιούνται σε ευρωπαϊκές χώρες.


Ζητούμενο από τον δήμο, είναι η επεξεργασία των απορριμμάτων να γίνεται με μεθόδους αυτόματου διαχωρισμού, ανακύκλωση των υλικών και παραγωγή ενέργειας και βιοκαυσίμων από τα υπολείμματα. Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ο δήμαρχος, όλες οι προτεινόμενες λύσεις είναι απολύτως «πράσινες». Η μονάδα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του δήμου και ίσως ακόμα δύο γειτονικών, και «δεν συζητείται η δημιουργία μονάδας μεγαλύτερης έκτασης που θα προκαλούσε επιβάρυνση της πόλης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου