Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Παρουσίαση του βιβλίου «Δυο ποιητικοί μονόλογοι» του Θανάση Δρίτσα στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» υποδέχεται τον γλυφαδιώτη καρδιολόγο, συνθέτη και συγγραφέα Θανάση Δρίτσα και το βιβλίο του «Δυο ποιητικοί μονόλογοι», την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 7:30μμ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στο video wall του Χώρου θα προβληθεί η πρωτότυπη εικονογράφηση του βιβλίου, που έγινε από τον Γιώργο Μπούτλα.

Για το βιβλίο του Θανάση Δρίτσα θα μιλήσουν:
  • η Αθηνά Γκριτζάλα, Φιλόλογος, Φωτογράφος, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Π.Μ.Σ. «Ιστορία της Φιλοσοφίας» στο ΕΚΠΑ, σύζυγος του εικονογράφου Γιώργου Μπούτλα,
  • η εκπαιδευτικός & συγγραφέας Σωσώ Μακρή, η οποία θα συντονίσει την παρουσίαση,
  • και ο ίδιος ο συγγραφέας ο οποίος θα μιλήσει για το έργο του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Οι «Δυο ποιητικοί μονόλογοι» κυκλοφόρησαν τον περασμένο Οκτώβριο από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος και περιλαμβάνουν δυο ποιητικά αφηγήματα.

Το ένα με τίτλο «Στον προσωπικό μου Άγγελο», έναν υπερρεαλιστικής φύσης και μεταφυσικού προσανατολισμού θεατρικό μονόλογο και το δεύτερο με τίτλο « Υποβρύχιος κόσμος», ένα φουτουριστικό παραμύθι, ως αλληγορία για το κλιμακούμενο οικολογικό πρόβλημα και την πιθανότητα μια γενικευμένης μελλοντικής οικολογικής καταστροφής.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Θανάσης Δρίτσας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στην καρδιολογία στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Guy’s & Hammersmith Hospital, RPMS, London, UK.

Παράλληλα με τις ιατρικές του σπουδές μελέτησε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση μουσικής. Έχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως πρωτοπόρος για την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού
μέσου (music medicine) και αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (FESC) και της Διεθνούς Εταιρείας Μουσικής στην Ιατρική (ISMM).

Ήταν παραγωγός της εκπομπής «Μαγικός Αυλός» του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (1999-2001).Έχουν κυκλοφορήσει σε δίσκους (CD) τα μουσικά του έργα: Εικόνες-String Images (Musica Viva), Υδατογραφίες (Protasis Music), Δύο Μουσικά Παραμύθια (Lyra), Μορφέας-Θεραπευτικό CD που χρησιμοποιεί εμβρυικούς ήχους για εισαγωγή ύπνου (Info Health), Στην άκρη των παραμυθιών, τραγούδια και εύθραυστοι ήχοι για φωνή και πιάνο (Protasis Music 2008), Εικόνες - Κύκλος Ελληνικός (Protasis Music).

Επίσης είναι συγγραφέας των βιβλίων: Η Μουσική ως Φάρμακο (Ιnfo Health), Κωδικός Μπλε - Ιστορίες στα όρια ζωής και θανάτου (εκδ. Μπαρτζουλιάνος), Το όνειρο της Αθηνούλας - Παραμυθένιες ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά (εκδ. Μπαρτζουλιάνος) και Η ασθένεια της Υγείας (εκδ. Παπαζήση).

Εργάζεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ως Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Τμήμα Αναιμάκτων Διαγνωστικών Τεχνικών του Καρδιολογικού τομέα.Διαβάστε:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου