Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Χωρίς επιπλέον μόνιμο προσωπικό ο Άλιμος με ευθύνη Κονδύλη, καταγγέλλουν η Αντιπολίτευση & ο Σύλλογος Εργαζομένων

Ο κ. Κονδύλης και η διοίκησή του εφαρμόζοντας πολιτική ιδιωτικοποιήσεων ήδη στον Θουκυδίδειο Οργανισμό (πλήρης εκχώρηση των προγραμμάτων
σε ιδιωτικό Σύλλογο από το 2015) αλλά και στους Παιδικούς Σταθμούς (σύμβαση με εργολάβο) επιχειρεί να συνεχίσει τα ίδια και στις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Αλίμου.

Ο Δήμος Αλίμου είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που δεν έχει καταθέσει αίτημα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα με την προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ.


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Αλίμου "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι":


Ο κ. Κονδύλης και η διοίκησή του εφαρμόζοντας πολιτική ιδιωτικοποιήσεων ήδη στον Θουκυδίδειο Οργανισμό (πλήρης εκχώρηση των προγραμμάτων σε ιδιωτικό Σύλλογο από το 2015) αλλά και στους Παιδικούς Σταθμούς (σύμβαση με εργολάβο) επιχειρεί να συνεχίσει τα ίδια και στις Υπηρεσίες Καθαριότητας της πόλης μας.

Ο Δήμος Αλίμου είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που δεν έχει καταθέσει αίτημα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα με την προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ, συνολικά 8.845 θέσεων εργαζομένων.

Την ευθύνη για αυτό φέρει ακέραια η διοίκηση του κ. Κονδύλη, καθώς το περασμένο καλοκαίρι δεν προχώρησε σε μερική τροποποίηση του Οργανογράμματος των Υπηρεσιών Καθαριότητας, για να εξασφαλίσει έτσι τη σίγουρη και έγκαιρη έγκρισή του, προϋπόθεση από τον νόμο για να μπορέσει ο δήμος να καταθέσει αίτημα πρόσληψης προσωπικού. Αντ’ αυτού η διοίκηση του κ. Κονδύλη ψήφισε συνολικά ένα νέο Οργανόγραμμα για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Όλα έγιναν εντελώς αιφνιδιαστικά. Όλα χωρίς την δημοκρατικά επιβεβλημένη διαβούλευση με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου. Όπως ήταν επόμενο, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν ενστάσεις στο αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο πάνω στο προτεινόμενο Οργανόγραμμα, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της απαραίτητης έγκρισής του.

Ο κ. Κονδύλης προσπάθησε στο δημοτικό συμβούλιο να ρίξει την ευθύνη στο κράτος, αλλά ξέρει ότι δεν είναι έτσι. Η ευθύνη για την καθυστέρηση είναι αποκλειστικά δική του. Ο Δήμος Αλίμου δεν έχει την δυνατότητα σήμερα να προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα ως συνέπεια της τακτικής που ακολούθησε ο δήμαρχος. Σκόπιμα ή όχι είναι προς συζήτηση.

Θυμίζουμε ότι ήδη από το 2014 το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” ζητά νέο, σύγχρονο οργανόγραμμα για τις Υπηρεσίες του Δήμου αλλά και του ΘΟΠΑΑ.

Η εκχώρηση σε ιδιώτη των υπηρεσιών καθαριότητας είναι αποδεδειγμένα πιο ακριβή από την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων. Ο Δήμος μας προτείνεται να δαπανήσει 3 εκατομμύρια ευρώ για τρία έτη -δεσμεύοντας και την επόμενη διοίκηση- για ορισμένες μόνον εργασίες, δαπάνη η οποία κατ΄ έτος ισοδυναμεί με τη συνολική ετήσια μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού!

Η Μελέτη που δόθηκε ως εισήγηση έχει πλήθος αυθαίρετων “παραδοχών”, με κυριότερη το μειωμένο κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων του ιδιώτη, οι οποίοι θα εργάζονται με μισθούς πολύ κάτω από αυτούς των δημοτικών υπαλλήλων, 8 ώρες ημερησίως, ενώ είναι κατοχυρωμένο το μειωμένο ωράριο των 6,5 ωρών ημερησίως στις Υπηρεσίες Καθαριότητας (Βαρέα και Ανθυγιεινά). Συνθήκες γαλέρας, λοιπόν, προτείνει ο δήμαρχος, με εργαζόμενους που θα δίνουν αναφορά στον ιδιώτη-αφεντικό και μας ζητάει να το υπερψηφίσουμε!

Ο κ. Κονδύλης ξέρουμε ότι νοιάζεται για το φαίνεσθαι και όχι για την ουσία. Δεν κάλεσε τον Σύλλογο Εργαζομένων σε διαβούλευση για την πρότασή του για άλλη μια φορά. Απέστειλε στους δημοτικούς συμβούλους τη Μελέτη την παραμονή της συνεδρίασης, χρόνος ανεπαρκής για μια πλήρη οικονομοτεχνική τοποθέτηση μας επ΄ αυτού.

Γνωρίζοντας δε ότι η επιλογή του αυτή θα προκαλούσε την αντίδραση των εργαζομένων, δε δίστασε για μία ακόμη φορά να ζητήσει στη διάρκεια της συνεδρίασης τη βοήθεια της αστυνομίας, η οποία αποχώρησε από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ύστερα από την απαίτηση της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων. Πρωτοφανές για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου στην ιστορία του Αλίμου.

Το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” αμφισβητεί την εγκυρότητα της Μελέτης που κατέθεσε η διοίκηση. Απορρίπτει πολιτικά την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση. Οι παρεμβάσεις των εργαζομένων με τη στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς και των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης οδήγησαν στην απόσυρση του θέματος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διατήρηση και την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου μας!

Δημοσιεύουμε παρακάτω και τη σχετική Ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλίμου, γιατί καιρό τώρα μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τμημάτων των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ τώρα φέρνοντας αιφνιδιαστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ως 32ο θέμα την Έγκριση εκτέλεσης δημόσιας συμβάσεως παροχής υπηρεσίας με τίτλο «Υπηρεσίες Υγιεινής και Ασφάλειας δημοτικών χώρων» επιχειρεί να περάσει την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας.

Βασιζόμενη η Δημοτική Αρχή στην έλλειψη προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού που φέρει η ίδια ακέραιη την ευθύνη, επιλέγει να δαπανήσει υπέρογκα ποσά εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του εργολάβου σε βάρος των δημοτών, για υπηρεσίες που ήδη προσφέρονται από τους εργαζόμενους του Δήμου, με πολύ χαμηλότερο κόστος και με αποτελέσματα που κάνουν την Δημοτική Αρχή να κομπάζει για το έργο της.

Μετά τις πολυήμερες, δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου εργαζομένων στους Δήμους τον περασμένο Ιούνη, αναγκάσαμε την κυβέρνηση μετά από επτά μνημονιακά χρόνια απαγόρευσης των προσλήψεων, να ψηφίσει νομοθετική ρύθμιση δίνοντας την δυνατότητα στους Δήμους να καλύψουν τις ελλείψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Ανδρέα Κονδύλη όμως έχοντας κατά νου την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας δεν προχώρησε τις διαδικασίες ώστε να ενταχθεί στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.4479/2017. Αντίθετα με όμηρους τους εργαζόμενους συμβασιούχους, που χρειάστηκε η παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων για να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και να συνεχίσουν την εργασία τους, προσπάθησε εκβιαστικά να περάσει έναν αναχρονιστικό, που δεν εξυπηρετούσε τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών και αναξιοκρατικό Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ), παρά τις αντιδράσεις Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης, του Συλλόγου και των εργαζομένων του Δήμου.

Αποτέλεσμα των αυταρχικών ενεργειών της Δημοτικής Αρχής είναι ο Δήμος Αλίμου να μην έχει Ο.Ε.Υ. και να προσμετράτε στις λιγοστές περιπτώσεις Δήμων που δεν απέστειλαν αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία της Καθαριότητας.

Επίσης, ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει θέσει επανηλλειμμένα το ζήτημα της ανανέωσης του στόλου των οχημάτων ο οποίος γίνεται επικίνδυνος για την ασφάλεια των εργαζόμενων αλλά και δεν διευκολύνει το έργο της υπηρεσίας. Όμως η Δημοτική Αρχή προτίμησε να διαθέτει χρήματα για συνεχείς και άκαρπες επισκευές σε παλαιά οχήματα καθώς και σε ηλεκτροκίνητα τα οποία με τις ελλείψεις που υπάρχουν, βοήθησαν μόνο στο οικολογικό επικοινωνιακό πολιτικό της προφίλ…

Δεν θα δεχτούμε σε καμιά περίπτωση την ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών του Δήμου. Δεν δεχόμαστε σε καμιά περίπτωση δικαιολογίες για το αν φτάνουν τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες ή όχι, γιατί το κόστος της υπηρεσίας λόγω συνταξιοδοτήσεων όσο και λόγω των μνημονιακών περικοπών που υποστήκαμε (άνω του 40% στους μισθούς μας) έχει μειωθεί. Αυτή η μείωση όμως του κόστους της υπηρεσίας δεν είδαμε να μετακυλύετε στους Δημότες και να μειώνει η Δημοτική Αρχή τα τέλη. Συνεπώς δεν θα δεχτούμε να στείλει τον λογαριασμό για τον εργολάβο στον ήδη βεβαρυμμένο από τις μνημονιακές επιταγές Δημότη και να απογυμνώσει τις υπηρεσίες του Δήμου για τις οποίες σήμερα ήμαστε, Δημότες και εργαζόμενοι, υπερήφανοι.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή του κ. Ανδρέα Κονδύλη να αποσύρει το θέμα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην το επαναφέρει. Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν δυναμικά τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών του δήμου που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας του Αλίμου.

anokatostokalamaki.wordpress.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου