Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Η Εκδήλωση Τιμής στον κυρ Βαγγέλη Βάσσιο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ελληνικού "Το Ζάλογγο" - video

Ο κυρ Βαγγέλης Βάσσιος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου 2017 σε ηλικία 86 ετών, πλήρης ημερών, πλην όμως ξαφνικά μετά από νοσηλεία 24 ωρών.

Πέραν όλης της άλλης κοινωνικής δραστηριότητας, ήταν ο εμπνευστής, ιδρυτής και ψυχή και για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού "Το Ζάλογγο".


Ο Σύλλογος διοργάνωσε Εκδήλωση Τιμής στον κυρ Βαγγέλη την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, όπου κύριος ομιλητής ήταν ο αδερφός του εκλιπόντα, φιλόλογος & συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης.


Ο Λαοκράτης Βάσσης, αφού ευχαρίστησε εκ μέρους της οικογένειας του εκλιπόντος τον Σύλλογο για την εκδήλωση, μίλησε για τη ζωή του κυρ Βαγγέλη "σεμνά και με μέτρο, όπως επιβάλλει η προσωπικότητα αυτού του ανθρώπου", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις 4 διαστάσεις της πορείας του Βαγγέλη Βάσσιου: στα ΕΠΟΝίτικα χρόνια και την Εθνική Αντίσταση, στα οικογενειακά βάρη που υποδειγματικά σήκωσε ως μεγαλύτερο παιδί ηπειρώτικης οικογένειας, στον "Βαγγέλη τον μετανάστη" στη Γερμανία και την περίοδο της χούντας, στη ηπειρωτική δημιουργικότητα και τον πατριωτισμό του και γενικότερα την κοινωνική του δραστηριότητα.

Εκτός από τον Λαοκράτη Βάσση, στην εκδήλωση μίλησαν για τον κυρ Βαγγέλη ο πρόεδρος και αρκετά μέλη του Συλλόγου και από τον Σύλλογο Κρητών Ελληνικού ο Στέλιος Βισταγιαννάκης.


Ακολουθούν τα video από τη εκδήλωση:









Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου