Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης προϋπολογισμού 2.540.000 ευρώ στην περιοχή Μεσονήσι στον Άγιο Δημήτριο

Με ένα ακόμη έργο που δημοπρατείται στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, συνεχίζονται οι προσπάθειες περιβαλλοντικής ανάπλασης που γίνονται σε διάφορες περιοχές του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Πρόκειται για το έργο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση - ανάπλαση της περιοχής Μεσονήσι», η υλοποίηση του οποίου αποβλέπει στην ολοκλήρωση του «πράσινου σχεδιασμού» τον οποίο προωθεί ο Δήμος, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού και λειτουργικού χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής.


Στόχος είναι η βιώσιμη κινητικότητα των πεζών, η κατά το δυνατόν ηπιότερη κυκλοφορία των οχημάτων και η ενίσχυση της φύτευσης πρασίνου, που συνιστά βασικό μέσο αστικής περιβαλλοντικής αναβάθμισης και συμβολής στην αναστροφή της θερμικής κλιματικής αλλαγής.
 
Το Μεσονήσι, που αποτελεί περιοχή κατοικίας, βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη ζώνη περιβαλλοντικής αναβάθμισης του ρέματος Πικροδάφνης. Οι όποιες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στην περιοχή, όχι μόνο βελτιώνουν τις άμεσες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων, αλλά και συμπληρώνουν την προσπάθεια αναβάθμισης της ευρύτερης ζώνης του ρέματος, αποδίδοντας ένα συγκροτημένο παράδειγμα θετικής παρέμβασης, σημαντικό για το σύνολο της πρωτεύουσας.

 
Τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου αφορούν:

  • Στην εφαρμογή του κατάλληλου διαγράμματος κίνησης πεζών και των απαραίτητων χαράξεων για την ομαλή διέλευση των οχημάτων.
  • Στη δημιουργία χώρων αναψυχής, περιπάτου και στάσης.
  • Στο σχεδιασμό των παρόδιων φυτεύσεων, ώστε να συμβάλλουν στην αισθητική και λειτουργική ανάδειξη του χώρου.
  • Στην εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού τεχνολογίας LED.
Το έργο είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ - ΕΣΠΑ) και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ύψος των 2.540.000 €.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου