Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Προβολή της ταινίας του Φατίχ Ακίν «Soul Kitchen» στην αυλή του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με τη γερμανική κωμωδία του Φατίχ Ακίν «Κουζίνα με ψυχή - Soul Kitchen», συνεχίζονται οι υπαίθριες προβολές στην όμορφη & δροσερή αυλή του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 9.00μμ.

Στη φιλόξενη αυλή του «
Καλλίπολις» οι σινεφίλ μπορούν πλέον να παρακολουθούν επιλογές από τις καλύτερες ταινίες του παγκόσμιου
και ελληνικού κινηματογράφου που προτείνουν τα μέλη και οι φίλοι/ες της συλλογικότητας και ταυτόχρονα να απολαμβάνουν το αναψυκτικό, τη μπύρα, τον καφέ ή το ποτό τους, κάθε Κυριακή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.


Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Γερμανική κωμωδία, 2009, έγχρωμη, 99΄, σε σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν, με τους: Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Μπίρολ Ουνέλ, Άνταμ Μπουσδούκος.

Ο Ζήνος είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Αμβούργο και όλα του πάνε στραβά: υποφέρει από δισκοπάθεια και δεν μπορεί να κουνηθεί, οι παλιοί του πελάτες τον εγκαταλείπουν, ενώ η κοπέλα του, Ναντίν, τον παρατάει για τη Σαγκάη όπου βρήκε δουλειά.

Στην απελπισία του, αλλάζει το ύφος του εστιατορίου, φέρνοντας νέο κόσμο και δεν διστάζει να πάει στην Κίνα να βρει τη Ναντίν. Μόνο που για να φύγει, θα πρέπει να αφήσει τη δουλειά στα χέρια του αδελφού του, μια επιλογή όχι και τόσο σοφή.

Ο Φατίχ Ακίν ("Head On", "The Edge of Heaven") επανέρχεται στη μεγάλη οθόνη, αλλάζοντας εντελώς κατεύθυνση, με μια ξεκαρδιστική κωμωδία.

Το "Soul Kitchen" απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ άνοιξε το 50ό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο Σκηνοθέτης

Ο Φατίχ Ακίν αποτελεί έναν από τους πιο καταξιωμένους αλλά και αγαπητούς στο ελληνικό κοινό σκηνοθέτες. Τουρκικής καταγωγής, γεννημένος στο Αμβούργο, σπούδασε σινεμά στη σχολή Visual Communications του Αμβούργου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία "Sensin-You are the One", η οποία και απέσπασε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Αμβούργου το 1995. Τρία χρόνια αργότερα, η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία "Short Sharp Shock" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο με το Bronze Leopard ενώ στο Φεστιβάλ της Βαυαρίας πήρε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας. Το 2003, καταξιώθηκε πλέον σαν ένας από τους πολλά υποσχόμενους σκηνοθέτες της γενιάς του με την ταινία "Μαζί Ποτέ", οπότε και κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, ενώ το 2005 με το μουσικό ντοκιμαντέρ "Ο Ήχος της Πόλης" είχε κάνει πολύ καλή αίσθηση. Το 2007 επέστρεψε με μια ακόμη δυνατή ταινία, "Η Άκρη του Ουρανού".
Οι Ηθοποιοί
Άνταμ Μπουσδούκος: Παίζει πολλούς ρόλους στο "Soul Kitchen". Δεν πρωταγωνιστεί μόνο, αλλά έχει γράψει και το σενάριο μαζί με τον Φατίχ Ακίν και ο χαρακτήρας που υποδύεται, ο Ζήνος, είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του. Εκτός από την καριέρα του στην υποκριτική, ήταν και ιδιοκτήτης εστιατορίου, όταν ανέλαβε την "Ταβέρνα" στο Αμβούργο πριν από δέκα χρόνια. Την πούλησε στις αρχές του 2009. Γεννημένος το 1974, από Έλληνες γονείς, μεγάλωσε στην Αλτόνα και από το 1995, που συμμετείχε στο μικρού μήκους φιλμ "Sensin - You' re the One!", έχει γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στις ταινίες του Φατίχ Ακίν. Για τον ρόλο του στο "Short Sharp Shock" το 1998, απέσπασε τη Χρυσή Λεοπάρδαλη στο φεστιβάλ του Λοκάρνο. Είναι επίσης παθιασμένος μουσικός και συμπαραγωγός του cd "Ottensen Sampler", ενώ η βαθιά γνώση του στο ρεμπέτικο και στην ελληνική μουσική βοήθησε αρκετά στη δημιουργία του soundtrack του "Soul Kitchen".

Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ: Γεννήθηκε το 1971 στο Μόναχο και σπούδασε υποκριτική στη Ρώμη, το Παρίσι και την Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε να εργάζεται στο θέατρο στο Αμβούργο και πολύ σύντομα ήρθε ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη ταινία, το διάσημο "Τρέξε Λόλα, τρέξε" του Τομ Τίκβερ και το "Πείραμα" του Όλιβερ Χίρσμπιγκελ, για το οποίο τιμήθηκε με βραβείο καλύτερου ηθοποιού στα γερμανικά κινηματογραφικά βραβεία. Για την ερμηνεία του στο φιλμ του Όσκαρ Ρόελερ "Atomised" κέρδισε Αργυρή Άρκτο Ανδρικής Ερμηνείας στο Βερολίνο το 2006. Πιο πρόσφατα, ο Μόριτς συμμετείχε σε παραγωγές όπως το "Μόναχο" του Σπίλμπεργκ και "The Walker" του Πολ Σρέιντερ. Την περσινή χρονιά πρωταγωνίστησε στο πολιτικό θρίλερ "Το Σύμπλεγμα Baader Meinhof". Είναι γιος της μεγάλης Γερμανίδας ηθοποιού Μόνικα Μπλάιμπτροϊ ("Σε 4 λεπτά").

Για το «
Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.



Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου