Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Το Πρόγραμμα του Αυγούστου 2019 στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Εναλλακτική για όσους/ες παραμένουν στην Αθήνα αποτελούν οι υπαίθριες προβολές στην όμορφη και δροσερή αυλή του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» για τις τέσσερις Κυριακές
του Αυγούστου.

Τα μέλη και οι φίλοι/ες του «Καλλίπολις» επέλεξαν και θα προβάλουν τέσσερις ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο κάθε Κυριακή στις 9.00μμ, ενώ οι σινεφίλ μπορούν ταυτόχρονα να απολαμβάνουν το αναψυκτικό, τη μπύρα, τον καφέ ή το ποτό τους στη φιλόξενη αυλή του Χώρου.

Αναλυτικότερα το Πρόγραμμα του Αυγούστου:


Κυριακή 4 Αυγούστου, ώρα 9.00μμ:

«Ο Κύριος Κλάιν - Mr. Klein»
Γαλλο-ιταλική δραματική περιπέτεια, 1976, έγχρωμη, 123΄, σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Λόουζι με τους: Ζαν Μορό, Ζιλιέτ Μπερτό, Αλέν Ντελόν.
Στο κατεχόμενο Παρίσι του 1942 η ζωή ενός κυνικού εμπόρου τέχνης αναστατώνεται όταν ανακαλύπτει πως υπάρχει ένας Εβραίος συνονόματός του. Προσπαθώντας να αποφύγει πιθανές παρεξηγήσεις, καταφεύγει στην αστυνομία, αλλά εκεί η υπόθεσή του περιπλέκεται ακόμα περισσότερο.

Κυριακή 11 Αυγούστου, ώρα 9.00μμ:

«Κουζίνα με Ψυχή - Soul Kitchen»
Γερμανική κωμωδία, 2009, έγχρωμη, 99’, σε σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν με τους: Αδάμ Μπουσδούκος, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Μπιρόλ Ουνέλ, Άννα Μπέντερκε.
Για τον Ζήνο Καζαντζάκη, τον Ελληνογερμανό ιδιοκτήτη ενός τριτοκλασάτου εστιατορίου στο Αμβούργο, όλα πάνε στραβά. Η κοπέλα του βρίσκει δουλειά στη Σανγκάη, το γκουρμέ μενού του καινούργιου σεφ διώχνει τους λιγοστούς του πελάτες, ενώ αναγκάζεται να προσλάβει τον υπό περιοριστικούς όρους αδερφό του ως μάνατζερ. Ένα γερό λουμπάγκο είναι το μόνο που του λείπει.

Κυριακή 18 Αυγούστου, ώρα 9.00μμ:

«Samsara»
Μη αφηγηματικό ντοκιμαντέρ, 2011, έγχρωμη, 102’, σε σκηνοθεσία Ρον Φρίκε με τους: Puti Sri, Candra Dewi, Olivier de Sagazan.
Το Samsara είναι μια ταινία του 2011 μη αφηγηματικό ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Ron Fricke και παραγωγό τον Mark Magidson, οι οποίοι συνεργάστηκαν επίσης στην ταινία Baraka, μια ταινία με το ίδιο πνεύμα. Το Samsara γυρίστηκε για πάνω από πέντε χρόνια σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.



Κυριακή 25 Αυγούστου, ώρα 9.00μμ:

«Perdiendo el Norte»
Ισπανική κωμωδία, 2015, έγχρωμη, 104’, σε σκηνοθεσία Nacho G. Velilla, με τους: Yon González, Julián López, Blanca Suárez, Malena Alterio, Úrsula Corberó.
Δύο νεαροί Ισπανοί, μετά από χρόνια σπουδών και μεταπτυχιακών, μένουν άνεργοι εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Απογοητευμένοι από την κατάσταση στη χώρα τους αποφασίζουν να φύγουν για τη Γερμανία, όπου εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα, πιστεύοντας πως οι Γερμανοί θα εκτιμήσουν τα προσόντα τους και θα εκεί θα ζήσουν ζωή χαρισάμενη. Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα όσο τα έχουν φανταστεί.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, προσθήκες ή αλλαγές στο πρόγραμμα θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση από την Ομάδα και τη Σελίδα του «Καλλίπολις» στο facebook, ενώ θα ενημερώνεται και το ίδιο το πρόγραμμα.


Για το «Καλλίπολις»:

 
Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος τον Αύγουστο θα λειτουργεί κάθε Κυριακή από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου