Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Η Πολιτική & οι Μεταρρυθμίσεις Καποδίστρια και τα πρώτα Συντάγματα: 6ο Σεμινάριο Ιστορίας του «Καλλίπολις»

Την Τρίτη 17 Μαΐου, ώρα 7.00μμ, γίνεται το έκτο Μάθημα των Σεμιναρίων Ιστορίας του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» με θέμα «Η Πολιτική & οι Μεταρρυθμίσεις Καποδίστρια και τα πρώτα Συντάγματα».

Στα Σεμινάρια Ιστορίας, που γίνονται μια Τρίτη ανά μήνα στο «Καλλίπολις», διδάσκει ο ιστορικός Στάθης Κουτρουβίδης -που είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου- ο οποίος
σχετικά με το 6ο Μάθημα σημειώνει:

«Αυτή την Τρίτη εξετάζουμε την πολιτική Καποδίστρια, τις πρώτες μεταρρυθμίσεις, τη δολοφονία του κυβερνήτη, τα πρώτα κόμματα και τη λειτουργία τους.
Διερευνούμε την οθωνική πολιτική και τα πρώτα συντάγματα του 1844 και του 1864
».
Στο μεταξύ:
Με αποφάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου
  • Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 6.00μμ: Τακτική Γενική Συνέλευση
  • Παρασκευή 27 Μαΐου, ώρα 7.00μμ: Ανοιχτή Σύσκεψη Μελών & Φίλων για το Πρόγραμμα του Ιουνίου

Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι' αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες.

Για επικοινωνία, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις»:
  • στα τηλέφωνα 6907528823 & 6944692711
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com
Τα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις» που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τώρα, μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ εδώ

Για το «Καλλίπολις»:


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου