Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Ενημέρωση & Πρόσκληση Γνωριμίας από τον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Το «Καλλίπολις - Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης» όπως είναι η επίσημη ονομασία του Συλλόγου μας, που δραστηριοποιείται ήδη από το 2017, μεταφέρθηκε σε νέο και διαμορφωμένο πλέον χώρο στον Άγιο Δημήτριο, στην οδό Ιωαννίνων 25 & Πρεμετής, στην Πλατεία Ζαλόγγου (διακόσια μόλις μέτρα από τον Σταθμό του Μετρό Ηλιούπολη).

Σας προσκαλούμε επίσημα πλέον στην καινούργια μας στέγη, την Παρασκευή 31 Μαΐου, ώρα 8.30μμ, ώστε να μας καλωσορίσετε και να σας καλωσορίσουμε με ένα λιτό κέρασμα, να γνωριστούμε από κοντά, να δείτε τι κάνουμε και τι προσφέρουμε με μεράκι σε εθελοντική πάντοτε βάση.

Η πρόσκληση αυτή κατ' αρχήν απευθύνεται στη δημοτική αρχή, στις δημοτικές παρατάξεις, στους πολιτιστικούς συλλόγους, στα σωματεία, σε άλλες συλλογικότητες και σε κάθε κάτοικο του Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπου εδρεύει πλέον ο Σύλλογός μας.

Ωστόσο όμως, επειδή το «Καλλίπολις» απευθύνεται σε όλους τους πολίτες των περιοχών που γεωγραφικά ανήκουν στη Νότια Αθήνα, η πρόσκλησή μας είναι γενικότερη σε όλους του θεσμικούς φορείς και κατοίκους των αντίστοιχων Δήμων, διότι είμαστε πεισμένοι ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία και τις ευρύτερες συνέργειες μπορεί να υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Το «Καλλίπολις» το τελευταίο διάστημα, όπως ίσως γνωρίζετε, μετακόμισε από την γειτονιά που στεγαζόταν επί επτά χρόνια, στην οδό Καλλιπόλεως 33 του Ελληνικού και τη μεγάλη αυλή που διέθετε ως χώρος, και πλέον στεγάζεται σε ένα μεγαλύτερο και με πολύ περισσότερες δυνατότητες για την ανάπτυξή του ακίνητο με πρόσοψη σε πεζόδρομο και πλατεία σε μια περιοχή, όπως είναι η όμορφη και φιλόξενη γειτονιά του Αγίου Δημητρίου.

Ο Σύλλογός μας που αριθμεί έναν ήδη αρκετά σημαντικό αριθμό μελών και ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό φίλων είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που, σύμφωνα με το Καταστατικό του, έχει ως σκοπό μεταξύ άλλων, τη βελτίωση και ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του και των κατοίκων της της γειτονιάς στην οποία στεγάζεται και δραστηριοποιείται, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό και για την ενίσχυση αυτού του πνεύματος το σωματείο μας προσφέρει τακτικά Μαθήματα (τα περισσότερα διεξάγονται κάθε εβδομάδα) σε διάφορους τομείς όπως είναι η μουσική (τραγούδι, κιθάρα, πιάνο, κρουστά), η ζωγραφική, η φωτογραφία, το θέατρο και ο χορός, μαθήματα Ισπανικής Γλώσσας, αλλά και Σεμινάρια Ιστορίας, Μουσικής Παιδείας, Ιστορίας του Κινηματογράφου, Συνεδρίες Ψυχολογίας κ.α. Τα μαθήματα γίνονται κατά βάση στο χώρο του συλλόγου από καταξιωμένους δασκάλους.

Παράλληλα διοργανώνει συχνά μουσικές εκδηλώσεις, διεξάγει συζητήσεις γύρω από ευρύτερα θέματα που αφορούν και απασχολούν την κοινωνία του σήμερα, οργανώνει άλλου είδους εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα (εκθέσεις φωτογραφίας & ζωγραφικής, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, κινηματογραφικές προβολές).

Ιδίως το τελευταίο διάστημα οι δραστηριότητες του Συλλόγου  μας διευρύνθηκαν, και έτσι παρέχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα στα μέλη και στους φίλους του σωματείου να συμμετάσχουν σε ημερήσιες εκδρομές, γνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ορισμένα από τα σπουδαία αξιοθέατα της χώρας.

Ένας από τους βασικούς σκοπούς του Συλλόγου μας, όπως περιγράφεται αναλυτικά στο Καταστατικό του είναι η επικοινωνία και η επαφή με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους της γειτονιάς ή της ευρύτερης περιοχής αναζητώντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα συνεργασίας με άλλους φορείς που κινούνται στο ίδιο πνεύμα και έχουν ανάλογες ευαισθησίες και δράσεις.

Στα πλαίσια αυτά, όλο αυτό το διάστημα που λειτουργεί το «Καλλίπολις» έχει επιδείξει αξιόλογο έργο και έχει καταστεί σημείο αναφοράς πολιτισμού όχι μόνο στα όρια του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης όπου έδρευε, αλλά και στα νότια προάστια γενικότερα.

Φιλοδοξία μας επομένως είναι να μετατρέψουμε και το νέο χώρο του «Καλλίπολις» στον Άγιο Δημήτριο σε ένα ανοιχτό, ζωντανό πολυχώρο πολιτισμού και αλληλεγγύης προκειμένου να καταστεί σημείο αναφοράς στη γειτονιά και στην ευρύτερη περιοχή και στον οποίο όλοι οι επισκέπτες θα είναι ευπρόσδεκτοι και καλοδεχούμενοι.

Άγιος Δημήτριος 23.05.2024

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Καλλίπολις»



"Η πιο όμορφη θάλασσα
είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει"
                              Nazim Hikmet

Κατάθεση στήριξης, μπορείτε να την κάνετε στους παρακάτω λογαριασμούς στην τράπεζα που σας διευκολύνει, με την ένδειξη "ενίσχυση" και προαιρετικά το ονοματεπώνυμό σας:
  • Εθνική - Ζαφειρία Κεχαγιά
    GR34 0110 6680 0000 6686 0371 351
  • Πειραιώς - Ευγενία Γιάμαλη
    GR95 0172 1550 0051 5501 2497 352
  • Eurobank - Ευάγγελος Βάσσιος
    GR47 0260 1750 0004 9020 1024 598



Για επικοινωνία, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις»:
  • τηλεφωνικά: 6970081056
  • με email: kallipolis33@gmail.com
Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι' αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» μετακομίζει στον Άγιο Δημήτριο (Ιωαννίνων 25 και Πρεμετής, Πλατεία Ζαλόγγου) και θα βρίσκεται 200 μέτρα από τον σταθμό ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ του μετρό και 200 μέτρα από την Οδό Δωδεκανήσου, Άλιμος.

Δείτε εδώ τον χάρτη πρόσβασης στον Χώρο

Ο Χώρος λειτουργεί τις μέρες και ώρες που υπάρχουν προγραμματισμένες και ανακοινωμένες δραστηριότητες.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου