Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Φάτε μάτια ... θέσεις εργασίας

Θαύμα, θαύμα! Οχι μόνο έχουμε ανάκαμψη, όπως δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός, αλλά μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και η ανεργία, ή τουλάχιστον αυτό δηλώνει ο υπουργός Εργασίας. «Παρατηρήσαμε, είπε,
ότι το 20% των νέων ανθρώπων, των νέων παιδιών που αναζητούν εργασία και εμπλέκονται με τα προγράμματα αυτά (...) παραμένουν στις θέσεις απασχόλησης». Καμιά σχέση με την πραγματικότητα, αλλά με όρους προπαγάνδας η δήλωση είναι στα κιλά της.

Εμφανίζει την κυβέρνηση όχι μόνο να επιδοτεί ανέργους, αλλά και να 'ναι τόσο αποτελεσματική στην πολιτική της που να δημιουργεί και θέσεις εργασίας. Απέναντι στην εικονική πραγματικότητα που προβάλλει η κυβερνητική προπαγάνδα ισχύει ακέραιη η εκτίμηση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που εφτά μήνες πριν, όταν και πάλι η κυβέρνηση έκανε τις ίδιες ακριβώς ανακοινώσεις, σημείωνε: «Η ανάκαμψη για την οποία κάνει λόγο ο πρωθυπουργός στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανεργία προϋποθέτει πλήρες τσάκισμα της σταθερής και μόνιμης εργασίας, μισθούς στα όρια που προτείνει το ΚΕΠΕ, δηλαδή τζάμπα εργασία για τ' αφεντικά, δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Ονομάζουν "ευκαιρία" και "εργασιακή εμπειρία" το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που στήνουν για μισό εκατομμύριο ανέργους που το σύστημα της εκμετάλλευσης έχει αποβάλει από την παραγωγή. "Αποκατάσταση της αδικίας" δεν είναι οι στρατιές 5μηνων εργαζομένων/ανέργων που θα εισέλθουν στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους. Αποκατάσταση της αδικίας θα υπάρξει όταν γκρεμιστεί από τα θεμέλια το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την ανεργία».

Πηγή: www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου