Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ

γράφει ο Χρήστος Βλάχος*

Στο μακρύ κατάλογο των ψευδών αναρτήσεων του κ. Τσαρπαλή άλλη μία προστέθηκε στις 21 Ιουλίου. "Περί τραπεζοκαθισμάτων" το ανάγνωσμα. "Μπάχαλο η Γερουλάνου - Απούσα η δημοτική αρχή - Επί τέσσερα χρόνια κανένας δεν πληρώνει τίποτα στο δήμο" δηλώνει στην προσωπική του σελίδα στο fb και στις 23 Ιουλίου φέρνει το θέμα και στην προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου.
 
Απαντώντας στον κ. Τσαρπαλή η αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών κ. Γεωργακάκη ανέφερε ότι
το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων έχει απασχολήσει τη διοίκηση και το δημοτικό συμβούλιο στο παρελθόν και έχει καταληχθεί να δίνεται άδεια διάρκειας ενός έτους μετά από αίτημα του ενδιαφερόμενου προς το Δήμο (απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αργυρούπολης), ότι ένα από τα κριτήρια για τη χορήγηση ή ανανέωση μιας άδειας είναι η ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών στο πεζοδρόμιο, ότι στο παρελθόν την τήρηση ή όχι των όρων της ειδικής άδειας τραπεζοκαθισμάτων έλεγχε η δημοτική αστυνομία και μετά την κατάργησή της από την κυβέρνηση ελέγχει κλιμάκιο της οικονομικής υπηρεσίας και ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι κανείς δεν πληρώνει τα τέλη κατάληψης πεζοδρομίου. Για το τελευταίο επιφυλάχθηκε να απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία της υπηρεσίας.

Ο κ. Τσαρπαλής ουδόλως πτοήθηκε από τις απαντήσεις της αντιδημάρχου αντιθέτως ήταν ιδιαίτερα εριστικός και επιθετικός διακόπτοντας και προκαλώντας την ίδια αλλά και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.



Στις 7 Ιουλίου με επιστολή της η αντιδήμαρχος γνωστοποίησε στον κ. Τσαρπαλή και τα επίσημα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά:
  • Για το έτος 2011: εισπραχθέντα έσοδα 12.188,43€ και βεβαιωμένα 6.242,76€.
  • Για το έτος 2012: εισπραχθέντα έσοδα: 8.467,70€ και βεβαιωμένα 11.695,60€.
  • Για το έτος 2013: εισπραχθέντα έσοδα:10.756,71€ και βεβαιωμένα 8.978,95€.
  • Για το τρέχον έτος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Δεν περιμένω από τον κ. Τσαρπαλή μια δημοσίευση της απάντησης που έλαβε σε ένδειξη τήρησης στοιχειωδών κανόνων της δημοσίευσης.



Ας είναι καλά που αμέσως μόλις έλαβε την απάντηση κατέβασε τη συγκεκριμένη ανάρτηση αφήνοντας "μπουκάλα" κάποιους πιστούς του ακόλουθους που έσπευσαν να κάνουν "like".

Η μεγάλη όμως συχνότητα ψευδών δημοσιεύσεων από τον κ. Τσαρπαλή δημιουργεί εύλογο προβληματισμό μήπως εκτός από το γνωστό στους κύκλους της ψυχιατρικής "σύνδρομο Στοκχόλμης" πρέπει να αναζητηθεί και κάποιο νέο "σύνδρομο Κοπεγχάγης".


ΥΓ: το θέμα έχει και άλλες διαστάσεις που δεν καλύπτονται στην παρούσα δημοσίευση. Βασάνισε και βασανίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλώντας ακόμη και ρωγμές στο εσωτερικό των δημοτικών παρατάξεων οι οποίες δεν εκφράστηκαν ενιαία για την αντιμετώπισή του. Σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται πετώντας λάσπη. Κρίνω την επισήμανη αναγκαία ώστε να μη νομίζει κάποιος ότι θεωρούμε πως ως διοίκηση μπορέσαμε να υποχρεώσουμε να συμμορφώνονται όλα τα καταστήματα της Μ. Γερουλάνου σύμφωνα με την άδειά τους.


*αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου