Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Πλειστηριασμοί: «Η πραγματική οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη είναι η βασική λογική της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ»

Η δικηγόρος Κατερίνα Κνήτου μιλά στο Κόκκινο για τη λήξη προστασίας απέναντι στους πλειστηριασμούς και την πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει προστασία απέναντι στους πλειστηριασμούς και αυτό συμβαίνει εντελώς συνειδητά» δήλωσε στο Κόκκινο η δικηγόρος Κ. Κνήτου με αφορμή τη λήξη της περιόδου προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς από 1/1/2015.

Ακούστε τι είπε, εδώ.


Τόνισε πως παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης οι δανειολήπτες παραμένουν στον αέρα καθώς «ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών αφορά τα «μη κόκκινα δάνεια» ενώ ο νόμος Κατσέλη επίσης αφήνει εκτιθεμένους όσους έχουν εμπορική ιδιότητα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση νόμου στις αρχές Οκτωβρίου όπου αφορά τη  ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στη πρόταση περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει την απαγόρευση των πλειστηριασμών για οφειλή μικρότερη των 200.000 ευρώ για κάθε αιτία ενώ για οφειλές άνω των 200.000 ευρώ απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ για τραπεζικά δάνεια, χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς.

«Η βασική λογική της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως πρέπει να παίρνουμε υπόψιν ποια είναι η πραγματική οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη και με βάση αυτή να γίνονται οι όποιες ρυθμίσεις» τόνισε η Κ. Κνήτου.


Πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου