Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Αθώοι οι δύο πρώην αντιδήμαρχοι Ελληνικού - Ιστορίες της παραλίας

Αθώοι οι Νίκος Ντάλλας και Ροδή Γεωργακάκη, οι οποίοι με την ιδιότητά τους ως αντιδήμαρχοι Ελληνικού μηνύθηκαν το Μάιο του 2008 από την εταιρεία ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ με τις κατηγορίες της «ηθικής αυτουργίας σε φθορά» και της «υπόθαλψης εγκληματία»!

Ο «εγκληματίας» ήταν εθελοντής υδραυλικός ο οποίος το 2008 -δεύτερη χρονιά λειτουργίας της ελεύθερης δημοτικής πλαζ Αγίου Κοσμά- την Κυριακή 25 Μαΐου ημέρα έναρξης της πλαζ κατά την οποία συνεργεία του δήμου μαζί με εθελοντές πραγματοποίησαν διάφορες εργασίες, ανέλαβε να συνδέσει τις υπαίθριες ντουζιέρες με τη δεξαμενή νερού.

Άνθρωποι της εταιρείας κάλεσαν την αστυνομία για να τον συλλάβει. Η σύλληψή του απετράπη χάρη στην άμεση αντίδραση του κόσμου, οι δύο πρώην αντιδήμαρχοι όμως μηνύθηκαν από την εταιρεία με τις κατηγορίες της «ηθικής αυτουργίας» και της «υπόθαλψης εγκληματία» και μετά από σειρά αναβολών και δεκάδες ώρες, χαμένες, στην Ευελπίδων, σχεδόν 7 χρόνια μετά, την Παρασκευή 27 Μάρτη του 15 δικάστηκαν και κηρύχθηκαν αθώοι.
  
Η αθώωσή τους έκλεισε άλλη μια σελίδα στη σειρά των διώξεων που δοκίμασε η διοίκηση του πρώην Δήμου Ελληνικού για να αποδώσει στους πολίτες ένα ανοικτό δρόμο για τη θάλασσα.

Θυμίζουμε ότι η εταιρία ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ βασιζόμενη σε μια παράνομη και άκυρη σύμβαση ανάμεσα
σ’ αυτήν και το Αθλητικό Κέντρο Αγ. Κοσμά είχε για χρόνια αποκλείσει την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα. Εισέπραττε εισιτήριο από τους λουόμενους και χρησιμοποιούσε την πλαζ για να λειτουργεί νυχτερινά κέντρα και χώρο δεξιώσεων.

Στις 10 Ιουνίου του 2007, μετά από 24 ημέρες απεργία πείνας του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, ο Δήμος Ελληνικού με τη βοήθεια πολλών άλλων Δήμων και πολιτών, αφαίρεσε τα κάγκελα αποκαθιστώντας την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου