Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μοσχάτο-Ταύρος: Οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” για τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Η Δημοτική Παράταξη “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, με επικεφαλής στο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου τον Άρη Κρεμμύδα, μας απέστειλε ανακοίνωση
σχετικά με την προγραμματισμένη για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Σχετικά με την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και την αναβληθείσα διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο (5-3-2015)

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» δηλώνει τα εξής:

1. Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες και υπό άλλο καθεστώς να αποτελούσε χρήσιμο εργαλείο για τον Δημότη και την Επιχείρηση στις σχέσεις τους με τον Δήμο. Δυστυχώς και την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο ο θεσμός δεν λειτούργησε λόγω μη επαρκούς προσπάθειας συνεννόησης για την εξεύρεση προσώπου μεγάλης αποδοχής και ευρύτερης κοινωνικής αναγνώρισης από τη Δημοτική Αρχή.
Μπορεί ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου την προηγούμενη περίοδο να μην εξέλεξε Συμπαραστάτη, αλλά δεν ανακαλύπτουμε τώρα εμείς τον τροχό. Επισημαίνουμε ότι από τους τριακόσιους μόνο σε είκοσι πέντε Δήμους πανελλαδικά εκλέχθηκε Συμπαραστάτης με κριτήρια τελείως υποκειμενικά της δημοτικής πλειοψηφίας. Στον θεσμό του «Συμπαραστάτη» βλέπουν έναν ακόμα «άτυπο» αντιδήμαρχο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων, που παραιτήθηκε για να πολιτευθεί με τον συνδυασμό του δημάρχου Καμίνη.


2. Ο νόμος προβλέπει για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης αυξημένη πλειοψηφία για να μπορέσει ο Συμπαραστάτης να επιτελέσει πραγματικά τον ρόλο του πέρα από εξαρτήσεις με την εκάστοτε δημαρχιακή πλειοψηφία. Για να επιτευχθεί αυτή η, με τον νόμο απαιτούμενη, συναίνεση χρειάζεται συνεννόηση και διαβούλευση μεταξύ των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου πράγμα το οποίο ουδέποτε επετεύχθη. Αν η Δημοτική Αρχή θέλει πραγματικά να εκλεγεί «πραγματικός» Συμπαραστάτης οφείλει να συγκαλέσει σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (προβλέπεται και από τον νόμο) και να κάνουν από κοινού μια πρώτη αξιολόγηση των βιογραφικών των υποψηφίων.

3. Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» μετά την πρώτη άκαρπη ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο σε συνέλευση της γραμματείας της έκανε μια πρώτη αξιολόγηση των βιογραφικών και κατέληξε στην πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του συνδημότη μας Γιώργου Χλούπη. Ο Γιώργος Χλούπης έχει όλες τις γνώσεις και τα προσόντα να αφήσει σημαντικό έργο ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης και την πολιτική και προσωπική ωριμότητα να σταθεί πάνω από την προηγούμενη υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» με γνώμονα την ενημέρωση επί των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων και την εξεύρεση κατάλληλων λύσεων των προβλημάτων, ειδικά στην συγκεκριμένη συγκυρία, για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση με αξιοκρατία πάνω σε έναν κοινό στόχο συνεργασίας Δήμου-Πολιτών-Επιχειρήσεων.

Εδώ το βιογραφικό του Γ. Χλούπη:

Πηγή:www.moschatotavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου