Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Ενάντια στις μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό και τους διορισμούς στο ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ οι 4 Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οι τέσσερις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ των Δήμων που γειτνιάζουν με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού στηρίζουν την απόφαση της ΝΕ Νότιας Αθήνας του κόμματος "σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και το διορισμό νέων μελών στο Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. από το ΤΑΙΠΕΔ".

Οι Οργανώσεις Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να ακυρώσουν τους νέους διορισμούς στο ΔΣ της Ελληνικό Α.Ε., να αποσύρουν την παράνομη σύμβαση που η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε με τη Lamda Development και να προχωρήσουν στη διαβούλευση της Κυβερνητικής πρότασης για την πραγματική αξιοποίηση του χώρου, με βάση την μελέτη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και το δημόσιο συμφέρον".

Ιδιαίτερα σκληρές είναι η αναφορές της κοινής ανακοίνωσης για το ΤΑΙΠΕΔ, του οποίου οι ενέργειες και οι αποφάσεις "θυμίζουν έντονα το αμαρτωλό παρελθόν του, αμαυρώνουν την εικόνα της κυβέρνησης και ακυρώνουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς στην κοινωνία".

Ολόκληρη η ανακοίνωση των 4 Οργανώσεων:


Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού στηρίζουν ομόφωνα την απόφαση της 10ης Νοεμβρίου της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και το διορισμό νέων μελών στο Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. από το ΤΑΙΠΕΔ.

Εδώ και χρόνια πρωτοστατούμε και στηρίζουμε κάθε αγωνιστική προσπάθεια ώστε να γίνει ο χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου, οργανικά συνδεδεμένο με μουσειακούς, εκθεσιακούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς χώρους, κέντρα έρευνας και με παράλληλη αξιοποίηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, με βάση τη μελέτη του Ε.Μ.Πολυτεχνείου. Όλα αυτά αφενός θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας και αφετέρου θα λύσουν το πρόβλημα της συντήρησης και αυτοχρηματοδότησης του Πάρκου.

Αντίθετα τα προωθούμενα σχέδια των «επενδυτών» περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας μικρής πόλης με πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, ουρανοξύστες, καζίνο και εμπορικά κέντρα, πράγμα που θα επιφέρει κλείσιμο εκατοντάδων μαγαζιών και περαιτέρω κρίση της αγοράς κατοικίας στα νότια προάστια.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ τοποθέτησε στο νέο Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. μνημονιακά πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει πιστά και τυφλά το προηγούμενο νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ . Ο διορισμός πρώην συγγενικών προσώπων υψηλόβαθμων στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και του σημερινού δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ενός ανθρώπου που δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια στις γειτονιές μας έχει δείξει με λόγια και έργα την ταύτισή του με την πολιτική και τις επιδιώξεις των μεγάλων οικονομικών και ιδιωτικών συμφερόντων. Συμφερόντων που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν και να τσιμεντοποιήσουν το δημόσιο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με ευτελές αντίτιμο που τόσο η μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου όσο και οι εμπειρογνώμονες μηχανικοί που ορίσθηκαν από την Εισαγγελία που διερευνά την υπόθεση το προσδιόρισαν περίπου στο τριπλάσιο. Ενός δημάρχου που συναλλάσσεται και αποδέχεται χορηγίες από την ίδια επιχείρηση που διεκδικεί το χώρο των 6.200 στρεμμάτων.

Οι παραπάνω ενέργειες και αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, θυμίζουν έντονα το αμαρτωλό παρελθόν του, αμαυρώνουν την εικόνα της κυβέρνησης και ακυρώνουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς στην κοινωνία.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να ακυρώσουν το διορισμό των νέων Μελών στην Ελληνικό Α.Ε., να αποσύρουν τη διάτρητη και παράνομη σύμβαση που η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε με την ανάδοχο Εταιρεία και να προχωρήσουν στη διαβούλευση της Κυβερνητικής πρότασης για την πραγματική αξιοποίηση του χώρου, με βάση την μελέτη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και το δημόσιο συμφέρον.

23 Νοεμβρίου 2015
Οι 0ργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου - Αργυρούπολης - Γλυφάδας - Ελληνικού

Διαβάστε και άλλες αντιδράσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου