Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Μάχη με τη ζωή εξακολουθεί να δίνει η 34χρονη δημοτική αστυνομικός του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

ρεπορτάζ: Έφη Κυριάκου

Συγγενείς και φίλοι της 34χρονης δημοτικής αστυνομικού του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο, εν ώρα υπηρεσίας, χθες στην Αργυρούπολη,
βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της, στην εντατική μονάδα του Ευαγγελισμού και ελπίζουν να γίνει το θαύμα και να σωθεί.

Τα τελευταία νέα ήταν αισιόδοξα. Παρά τις τρεις ανακοπές που υπέστη τη νύχτα που πέρασε (το τροχαίο της προκάλεσε ρήξη της κεντρικής αορτής), η Ματίνα βγήκε νικήτρια!

Στο ιατρικό επιτελείο που την παρακολουθεί υπάρχουν σημάδια αισιοδοξίας για τη ζωή της . Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει, δεν τους ανησυχούν τόσο, όσο η ρήξη αορτής.

Στον Ευαγγελισμό, όπου μεταφέρθηκε μετά το Ασκληπιείο της Βούλας, βρίσκεται κοντά της από την πρώτη στιγμή και ο δήμαρχος, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να δώσει κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά της.

Ο 20χρονος οδηγός, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά από το τροχαίο (βρίσκεται σε παρακολούθηση από ψυχολόγο). Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ηλικία τεσσάρων ετών είχε χάσει τον πατέρα του από ανίατη ασθένεια.

Αυτόπτες μάρτυρες που είδαν πώς ακριβώς έγινε το τροχαίο, δεν υπάρχουν. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν, ότι ο νεαρός με ένα άλλο φίλο του που επέβαινε σε δεύτερο αυτοκίνητο που ακολουθούσε, έκαναν κόντρες.

Όμως, σύμφωνα με την Τροχαία Ελληνικού, που κάνει τις έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

“Δεν υπάρχουν μαρτυρίες ότι έκαναν κόντρες αλλά σίγουρα είχαν πατήσει το γκάζι παραπάνω από το κανονικό” είπε αξιωματικός της Τροχαίας.

Οι δυο νεαροί μόλις είχαν φύγει από συνεργείο της περιοχής και ανέβαιναν τη λεωφόρο Κύπρου. Η άτυχη δημοτική αστυνομικός είχε βγει από το δημοτικό κολυμβητήριο της Αργυρούπολης μαζί με ένα συνάδελφό της.

Στο κολυμβητήριο υπήρχαν παιδάκια που συμμετείχαν στο καλοκαιρινό camp του δήμου. Ο συνάδελφός της πέρασε απέναντι (στο ρεύμα προς Αργυρούπολη) και η 34χρονη περίμενε στο πεζοδρόμιο για να ανάψει κόκκινο το φανάρι που βρίσκεται στο σημείο, για να περάσουν τα παιδιά.

Σύμφωνα με την κατάθεση του οδηγού, η δημοτική αστυνομικός, βρισκόταν ήδη στο δρόμο και για να την αποφύγει, έκοψε το τιμόνι δεξιά, έχασε τον έλεγχο, ξήλωσε τα κολωνάκια και έπεσε πάνω της.

Όπως λένε οι αστυνομικοί της τροχαίας, αν δεν έκοβε δεξιά και συνέχιζε δεν θα είχε συμβεί το κακό. Ο συνάδελφός της έχει καταθέσει ότι το φανάρι ήταν κόκκινο και η Ματίνα ήταν στο πεζοδρόμιο και όχι στο δρόμο.

“Ευτυχώς που δεν είχαν προλάβει να φτάσουν τα παιδιά στο πεζοδρόμιο” είπε υπάλληλος του δήμου.

geitoniamou.gr

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου