Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) θα λειτουργήσει στον Ταύρο - Φωτογραφίες

Ένα νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) πρόκειται να λειτουργήσει στον Ταύρο, στο σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας, σε συνεργασία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με την "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το ΚΔΑΠ στον Ταύρο θα λειτουργεί μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου και θα φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από την περιοχή του Ταύρου.

    
Σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον, με τη στήριξη δασκάλων και καλλιτεχνικών υπευθύνων, οι μαθητές θα προετοιμάζονται για τα σχολικά τους μαθήματα, ενώ θα διδάσκονται ζωγραφική και μουσική, θα παίρνουν μέρος σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, σε εργαστήρια εκμάθησης Η/Υ, θα διδάσκονται χορούς, θα συμμετέχουν σε θεατρικά
εργαστήρια, σε αθλητικές δράσεις και σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή των μαθητών στο ΚΔΑΠ του Ταύρου είναι δωρεάν, ενώ η εγγραφή των συμμετεχόντων θα γίνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Στα παιδιά που θα συμμετέχουν θα παρέχονται γεύματα, ενώ θα έχουν και ιατρική μέριμνα. Τους θερινούς μήνες, με το τέλος της σχολικής χρονιάς, το ΚΔΑΠ διοργανώνει προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, στα οποία συμμετέχουν δωρεάν τα παιδιά από το Μοσχάτο και τον Ταύρο.


Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία λειτουργεί με μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου Β΄, λειτουργούν από κοινού το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το ΚΔΑΠ στο Μοσχάτο, προσφέροντας στήριξη σε πολίτες μας που δοκιμάζονται.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών για να λειτουργήσει δύο ακόμα δομές ΚΔΑΠ σε σχολεία του Μοσχάτου και του Ταύρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου