Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Προληπτικά μέτρα στο Νότιο Τομέα της Αθήνας για τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα αλλά και ο σεισμικός κίνδυνος

Την Τρίτη 18 Οκρωβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθηνών, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Σμύρνης.

Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ., του Στρατού, λοιπά μέλη του ΣΟΠΠ, εθελοντικές οργανώσεις καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων.


Τα θέματα της συζήτησης ήταν τα εξής:


-Απολογισμός της Αντιπυρικής Περιόδου 2016.
-Σχεδιασμός και δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες.
-Σχεδιασμός και δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από χιονοπτώσεις-παγετό.
-Σχεδιασμός και δράσεις προετοιμασίας έναντι του σεισμικού κινδύνου (Προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, χώροι καταφυγής πληθυσμού, σχέδια έκτακτης ανάγκης κ.λ.π).

Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε ο απολογισμός της Αντιπυρικής Περιόδου 2016 από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Νότιου Τομέα Χρήστο Καπάταη και εν συνεχεία από τα μέλη του Σ.Ο.Π.Π και από τους εκπρόσωπους των Δήμων.


Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση για τον σχεδιασμό και τις δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες και χιονοπτώσεις - παγετό, καθώς και για τον σχεδιασμό και τις δράσεις προετοιμασίας έναντι του σεισμικού κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου