Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ιδιοκτησία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κινηματογράφος "Σινε Κήπος"

Στην αγορά του χώρου που εξυπηρετεί το λειτουργικό μέρος του δημοτικού κινηματογράφου "Σινέ Κήπος" προχώρησε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου μετά από
απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Δήμου, "ο δημοτικός μας κινηματογράφος Σινέ Κήπος στο Μοσχάτο είναι ένας ιστορικός κινηματογράφος που λειτουργεί από τη δεκαετία του 1960, ενώ από το 1989 συνεχίζει αδιάλειπτα τη λειτουργία του ως ο πρώτος Δημοτικός θερινός κινηματογράφος στη χώρα.

Ο θερινός μας κινηματογράφος έχει, πλέον, καταστεί, ένας εμβληματικός χώρος και αποτελεί τοπόσημο καθώς στα εικοσιοκτώ (28) χρόνια λειτουργίας έχουν απολαύσει τις καλοκαιρινές προβολές περισσότεροι από 165.000 θεατές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Από το 2015, ο κινηματογράφος αξιοποιεί τη νέα ψηφιακή τεχνολογία με μηχανήματα εικόνας και ήχου και έχει επιτύχει να προβάλλονται στο Δήμο μας οι καλύτερες καλοκαιρινές ταινίες πρώτης προβολής ταυτόχρονα με τις κεντρικές αθηναϊκές αίθουσες. Επιπρόσθετα, ο θερινός κινηματογράφος είναι, πλέον, αδειοδοτημένος σύμφωνα με τις τελευταίες ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου θεωρώντας ότι μία τόσο σημαντική πολιτιστική λειτουργία θα πρέπει να στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο, μετά από απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου προχώρησε στην αγορά του χώρου που εξυπηρετεί το λειτουργικό μέρος του κινηματογράφου. Ο χώρος αυτός έχει έκταση 744,75 τμ. και αγοράσθηκε 356.000€".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου