Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ανοιχτά τα σχολεία του Νότιου Τομέα της Αθήνας την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, όμως για καλό και για κακό ρωτείστε τον δήμαρχο

"Χιονάκι στον Φαληρικό Όρμο", σήμερα το πρωί
Φωτο του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καπάταη
Σύμφωνα με την ενημέρωση των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθήνας, αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παρόλα αυτά, επειδή ο οικείος Δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση, ενδέχεται με αποφάσεις των δημάρχων να μην λειτουργήσουν κάποια σχολεία. Έτσι για την καλύτερη ενημέρωσή τους οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους Δήμους.

Ενημερωθείτε εδώ για τις οδηγίες προς οδηγούς & για τους θερμαινόμενους χώρους της Νότιας Αθήνας.

 
Στον Δήμο Ηλιούπολης, θα παραμείνουν κλειστές οι παρακάτω σχολικές μονάδες:

• Νηπιαγωγεία: 3ο, 5ο , 9ο, 8ο, 12ο, 16ο, 18ο, 21ο και 23ο
• Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ό
• Γυμνάσιο: 2ο
• Λύκειο: 3ο
Σχετικά με την αντιμετώπιση του χιονιά

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της και να αντιμετωπίζονται εγκαίρως τα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία, εξασφαλίζοντας την ασφαλή κυκλοφορία και την πρόσβαση σε κρίσιμες δομές (όπως νοσοκομεία).

Συγκεκριμένα, σε όλο το λεκανοπέδιο επιχειρούν τριάντα (30) εκχιονιστικά μηχανήματα καθώς και άλλα μηχανήματα έργου. Σημειώνεται παράλληλα ότι από την έναρξη της χειμερινής περιόδου μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 3.000 τόνοι άλατος.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, παρέχεται άμεση ενημέρωση για τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν, από Δήμους και άλλους φορείς, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής (https://goo.gl/zNV3UH), για τη φιλοξενία και την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Τέλος, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, αποφάσισαν να παραμείνουν ανοικτοί κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, οι σταθμοί του Μετρό σε Ομόνοια, Μοναστηράκι και Μεταξουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου