Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Το χιόνι στα νότια προάστια της Αθήνας - Σε ποιους Δήμους θα είναι κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί - Οδηγίες

Τελικά το χιόνι ακούμπησε και τα νότια προάστια της Αθήνας με αποτέλεσμα σε όλους τους Δήμους να είναι κλειστά όλα τα σχολεία με αποφάσεις των δημοτικών αρχών σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής.

Ωστόσο απορίες προκαλεί το γεγονός ότι σε κάποιους Δήμους κλείνουν και οι παιδικοί - βρεφονηπιακοί σταθμοί -τουλάχιστον για τις γειτονιές που δεν βρίσκονται πολύ κοντά στον Υμηττό- γεγονός που θα επιφέρει αναστάτωση σε εργαζόμενους γονείς.

Ενημερωθείτε εδώ για τις οδηγίες προς οδηγούς & τους θερμαινόμενους χώρους της Νότιας Αθήνας.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τους Δήμους -για περισσότερες πληροφορίες ή αλλαγές απευθυνθείτε στα sites των Δήμων-, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους παρακάτω Δήμους της Νότιας Αθήνας.


Στον Άγιο Δημήτριο δεν θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
Στον Άλιμο όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, οι παιδικοί σταθμοί θα είναι ανοιχτοί για όποιον θέλει να πάει το παιδί του.


Στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα είναι κλειστά οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής που αφορά και τους 13 Δήμους της συγκεκριμένης Περιφερειακής Ενότητας.


Στη Γλυφάδα θα
παραμείνουν κλειστά όλα
τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ανακοίνωσε ότι
όλα τα Σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης θα παραμείνουν κλειστά.

Στην Καλλιθέα, όπως αναφέρεται στο site του Δήμου, θα είναι κλειστά ΟΛΑ τα σχολεία και όχι όπως αναφέρθηκε αρχικά. Αντίθετα θα λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί για τη διευκόλυνση των γονέων που εργάζονται.

Στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι παιδικοί - βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν μέχρι τις 2.00μμ.

Στη Νέα Σμύρνη δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η Λεόντειος.

Στο Παλαιό Φάληρο θα είναι κλειστά τα σχολεία α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης, ενώ δεν γίνεται καμιά αναφορά για τους παιδικούς - βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία.

Σημειώνεται ότι επειδή ο οικείος Δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση, ενδέχεται με αποφάσεις των Δημάρχων να μην λειτουργήσουν και άλλα σχολεία. Έτσι για την καλύτερη ενημέρωσή τους οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους Δήμους.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων καθώς και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιχειρούν έτσι ώστε να διατηρηθεί ανοικτό στην κυκλοφορία το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, με άμεση προτεραιότητα στην πρόσβαση σε δομές υψίστης σημασίας, όπως τα νοσοκομεία.

Επίσης ανοικτοί παραμένουν, για να υποδεχθούν αστέγους, οι σταθμοί του Μετρό: Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο, Συγγρού-Φιξ και Ελαιώνας.


Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι καλό θα είναι να επικοινωνούν με τους Δήμους καθώς αναμένονται μεταβολές και σε διάφορες άλλες προγραμματισμένες δραστηριότητες (αθλητικές, πολιτιστικές κλπ) των Δήμων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου