Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Η ταινία «Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, 8.00μμ

Η γαλλική κομεντί του Philippe Le Guay «Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου - Les Femmes du 6ème étage» (2010) θα προβληθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Philippe Le Guay
Πρωταγωνιστούν: Fabrice Luchini, Sandrine Kiberlain, Natalia Verbeke , Carmen Maura


Λίγα λόγια για την ταινία:


Παρίσι, 1962. Ο Ζαν-Λουί Ζουμπέρ, ένας ευκατάστατος χρηματιστής και σοβαρός οικογενειάρχης, ζει ήρεμα αλλά βαρετά με την ψηλομύτα γυναίκα του Σουζάν και τα δυο κακομαθημένα βλαστάρια τους.


Όμως ο κόσμος τους θα έρθει τα πάνω κάτω, όταν στον τελευταίο όροφο του σπιτιού τους μετακομίζει μια πολύχρωμη και ζωηρή παρέα από Σπανιόλες, που εργάζονται ως οικιακές βοηθοί στην πολυκατοικία.

Ο Ζαν-Λουί θα συνδεθεί αναπάντεχα μαζί τους, ιδιαίτερα με τη δυναμική Κονσεπσιόν και κυρίως με τη γοητευτική ανιψιά της, Μαρία, τη νέα υπηρέτρια της οικογένειάς του, που θα τον κάνουν να εκτιμήσει τις απλές χαρές της ζωής...

Από τη μία πλευρά, λοιπόν, η γαλλική αριστοκρατία με την πολυτέλεια, την απληστία και τη «διατήρηση των τύπων» που τη διακρίνει, από την άλλη οι Ισπανοί, φτωχοί στην πλειοψηφία τους εκείνη την εποχή, με τις παέλιες, το φλαμένγκο, τις δυνατές φωνές και τα μεσογειακά καλοσυνάτα πρόσωπα φέροντας τη σφραγίδα του πολιτισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου