Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Η δημοσιότητα έφερε τη νομιμότητα στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Βάρης

του Γιώργου Λαουτάρη

Ένας κύκλος μη χρηστής διοίκησης έκλεισε με αίσιο τρόπο, από τη στιγμή που ανέλαβε νέος επιχειρηματίας το αναψυκτήριο στο Δημοτικό Στάδιο
της Βάρης «Κ. Μπαγλατζής».

Το αναψυκτήριο που παρέμενε για χρόνια κλειστό το ανέλαβε προ ενός έτους περίπου η σύζυγος ενός συνεργάτη και υποψηφίου του Δημάρχου, ο οποίος την ίδια περίοδο ήταν και μέλος στο ΔΣ του ΟΑΠΠΑ.


Μάλιστα, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προώθησε στο ΔΣ του ΟΑΠΠΑ το αίτημα της επιχείρησης να απαλλαγεί από αρκετά μισθώματα, με την αιτιολογία ότι οι χρήστες προέβησαν σε έξοδα επισκευών του αναψυκτηρίου.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης από τον Δημοσθένη Δόγκα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά την προσφυγή του Δημήτρη Κιούκη στις ελεγκτικές αρχές, άρχισε η …αντίστροφη μέτρηση.

Ο δήμαρχος, υπό το βάρος των κατηγοριών για ευνοιοκρατία που έφτασαν στους αρμόδιους ελεγκτές νομιμότητας και με δεδομένο ότι ο τότε χρήστης όφειλε αρκετά μισθώματα, υποχώρησε από την πρόθεσή του να χαρίσει μισθώματα και αντιθέτως προχώρησε στη διοικητική αποβολή του μέχρι τότε συνεργάτη του.

Έδωσε εντολή παράλληλα για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής 1.800 ευρώ που είχε στα χέρια του ο Δήμος και για είσπραξη όλων των οφειλομένων, όπως ορίζει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Κατόπιν των ενεργειών αυτών, ήρθε και το πόρισμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που δικαίωσε τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, σημειώνοντας ότι «το νομικό πρόσωπο προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων του σχετικά με το εκμισθούμενο ακίνητο».

Αναμένεται φυσικά ακόμα το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, όπου είχε επίσης προσφύγει ο Δημήτρης Κιούκης.

3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου