Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ν. Ηλιόπουλος για πρόστιμο στην Πειραιώς: Στόχος μας η πάταξη της «μαύρης εργασίας» και η προστασία των εργαζομένων

Ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας το πρόστιμο (1,6 εκατομμυρίων ευρώ) που επιβλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς για την κατ' επανάληψη εργοδοτική αυθαιρεσία, μεταξύ άλλων υπογράμμισε στην εκπομπή «Οικονομία στο Κόκκινο» και στον Στάθη Σχινά:

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο το μέγεθος του προστίμου, αλλά και η κατάρριψη της αντίληψης ότι παραβάτες είναι συνήθως οι μικροεπιχειρηματίες, και ότι τα "μεγάλα μαγαζιά" δεν τα ακουμπάει ο νόμος».

Παράλληλα ο κ. Ηλιόπουλος είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη έναν καινοτόμο πρόγραμμα της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου δεν περιορίζεται μονάχα στους ελέγχους της αδήλωτης εργασίας, αλλά και της υποδηλωμένης εργασίας, καθώς και των δεδουλευμένων.

«Δεν κυνηγάμε τους εργοδότες για την αύξηση των δημόσιων εσόδων, αλλά προστατεύουμε τους εργαζόμενους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Ενώ σημείωσε πως στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 οι εργαζόμενοι μπορούν να καταγγέλλουν παραβιάσεις και εργοδοτικές αυθαιρεσίες.



στο κόκκινο

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου