Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Η γαλλική κομεντί «Μικρά Αθώα Ψέματα» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 9.00μμ


Με τη γαλλική δραματική κομεντί «Μικρά Αθώα ψέματα - Little White Lies» του Γκιγιόμ Κανέ συνεχίζει τις προβολές του Ιουνίου ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 9.00μμ.

Το συνολικό πρόγραμμα του Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί από το
«Καλλίπολις» στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς την Τετάρτη 6/6 πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση των μελών του Χώρου.

Σε κάθε περίπτωση, την Παρασκευή 8 Ιουνίου, ώρα 6.30μμ, είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές» με το βιβλίο «Ο Φύλακας στη Σίκαλη» ή «Στη Σίκαλη, στα Στάχια, ο Πιάστης», βιβλίο μύθος και φετίχ και πολλά ακόμα του Τζ. Ντ Σάλιντζερ στις δυο του ελληνικές μεταφράσεις από την Τζένη Μαστοράκη.

Λίγα λόγια για την ταινία από το clickatlife.gr:


Γαλλική δραματική κομεντί, 2010, έγχρωμη, 154΄, σε σκηνοθεσία Γκιγιόμ Κανέ, με τους: Μάριον Κοτιγιάρ, Φρανσουά Κλιζέ, Ζαν Ντιζαρντέν, Μπενουά Μαζιμέλ.


Κάθε χρόνο, ο Μαξ, ένας επιτυχημένος ιδιοκτήτης εστιατορίου, και η σύζυγός του προσκαλούν μια χαρούμενη παρέα φίλων στο όμορφο εξοχικό τους σπίτι δίπλα στη θάλασσα, για να γιορτάσουν τα γενέθλια του φίλου τους Αντουάν και να ξεκινήσουν έτσι τις διακοπές τους.

Όμως φέτος, προτού εγκαταλείψουν το Παρίσι, ο φίλος τους Λούντο τραυματίζεται σε ένα ατύχημα, γεγονός που οδηγεί σε μια αλυσίδα αντιδράσεων και ανάμεικτων συναισθημάτων.

Οι διακοπές αυτές ωθούν τον καθένα από την παρέα να ανακαλύψει τι τον ενοχλεί και τι τον αναστατώνει. Είναι καιρός πλέον να «πέσουν οι μάσκες» και να ειπωθούν αλήθειες.

«Τα «Μικρά Αθώα Ψέματα» είναι η τρίτη σκηνοθετική δουλειά μου και η πιο προσωπική μου. Για τον λόγο αυτό, επέμεινα να γράψω και το σενάριο και η όλη διαδικασία ήταν έντονη. Αυτό το φιλμ μιλά για ανθρώπους που έχουν αποδεχθεί τη ζωή τους, τη δουλειά ή τη σεξουαλικότητά τους χωρίς καν να αναρωτιούνται αν είναι αυτό που πραγματικά θέλουν από τη ζωή τους ή αν είναι ευτυχισμένοι από τη σχέση τους...» όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης.



Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου