Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Την ταινία «Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι» προβάλλει ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με την πολυβραβευμένη αμερικανοβρετανική δραματική ταινία «Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι - Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» του Μάρτιν ΜακΝτόνα συνεχίζει τις προβολές του Ιουλίου ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 9.00μμ.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις εκδηλώσεις του «Καλλίπολις», είναι ελεύθερη και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.


Λίγα λόγια για την ταινία:

Αμερικανοβρετανική δραματική ταινία, 2017, έγχρωμη, 115΄, σε σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα, με τους: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Σαμ Ρόκγουελ, Γούντι Χάρελσον, Άμπι Κόρνις.

Το «Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» είναι ένα σκοτεινό, κωμικό δράμα από τον βραβευμένο με Όσκαρ, Μάρτιν ΜακΝτόνα (
«Αποστολή στην Μπριζ»).

Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ (βραβευμένη με Όσκαρ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί, με ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον Ουίλιαμ Γουίλομπι (υποψήφιος για Όσκαρ, Γούντι Χάρελσον), τον σεβάσμιο αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή.

Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, Αξιωματικός Ντίξον (Σαμ Ρόκγουελ), ένας ανώριμος «μαμάκιας» με ροπή προς τη βία, ανακατεύεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και του νόμου στο Έμπινγκ επιδεινώνεται.

O Μάρτιν ΜακΝτόνα («Αποστολή στην Μπριζ»), επιστρέφει με το σκοτεινό χιούμορ που αγαπήσαμε, σε μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς (2017/2018).


  • 4 βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες 2018, στις κατηγορίες Καλύτερη Ταινία - Δράμα, Α' Γυναικείος Ρόλος σε Δραματική Ταινία: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ , Β' Ανδρικός Ρόλος: Σαμ Ρόκγουελ και Καλύτερο Σενάριο (είχε συγκεντρώσει 6 υποψηφιότητες, δηλ. επιπλέον «Καλύτερης Σκηνοθεσίας» και «Καλύτερης Μουσικής»).
  • 9 Υποψηφιότητες στα British Academy Film Awards (BAFTA), στις κατηγορίες Καλύτερη ταινία, Καλύτερη σκηνοθεσία, Α' Γυναικείος Ρόλος και Β' Ανδρικός Ρόλος.
  • Στο Top 10 των ταινιών της χρονιάς, σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου.


Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (
Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.


Διαβάστε:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου