Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Καψώχα «Η αχρείαστη χρεοκοπία και το σιωπηλό πραξικόπημα» στο «Καλλίπολις»

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την τιμή να φιλοξενήσει την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα «Η αχρείαστη χρεοκοπία και το σιωπηλό πραξικόπημα» - Εκδόσεις «Αλήθεια», την Τρίτη 14 Ιουνίου, ώρα 8.00μμ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν στην όμορφη και καταπράσινη αυλή του «Καλλίπολις»
  • ο Γιάννης Μουζάλας, βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
  • η Βασιλική Λάζου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου
  • η Ντίνα Μπατζιά, δημοσιογράφος
  • και ο ίδιος ο συγγραφέας

Η είσοδος είναι ελεύθερη και για την ενίσχυση του Συλλόγου θα υπάρχουν μικρός μπουφές και μπαρ ρεφενέ μελών & φίλων του Χώρου.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα «Η αχρείαστη Χρεοκοπία και το σιωπηλό Πραξικόπημα» των εκδόσεων «Αλήθεια» ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του.
Πραγματεύεται μια περίοδο τόσο κοντινή σε όλους μας και τόσο μακρινή από την αλήθεια.
Πώς η χώρα χρεοκόπησε το 2010, αν μπορούσε να αποτραπεί η περιπέτεια των μνημονίων, ο ρόλος των πρωταγωνιστών της εποχής, τα ψέματα και η παραποίηση των γεγονότων, ο ρόλος των ΜΜΕ στην απόκρυψη ειδήσεων ακόμη και αυτών που ανακοίνωναν επίσημα Ευρωπαία στελέχη.
Όλα με στοιχεία και αναφορές που διέλαθαν την προσοχήν του εγχώριου κατεστημένου.
Και βεβαίως το μεγάλο σάλτο της ιστορίας.
Πώς η Ελλάδα ιδρύθηκε ως χώρα το 2015.
Γιατί συνθηκολόγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις πιεστικές και εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας.
Αποκαλύπτει ότι το ΔΝΤ μπήκε στα ελληνικά πράγματα από το 2008 και τα επίσημα στοιχεία που καταρρίπτουν το κατασκευασμένο success story των Σαμαρά - Βενιζέλου - Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα σε περίπου δύο αιώνες ιστορία οδηγήθηκε σε πέντε (5) χρεοκοπίες, με τελευταία αυτή που σημειώθηκε το 2010.

Οι τέσσερις πρώτες πτωχεύσεις του ελληνικού κράτους έγιναν στο όνομα σπουδαίων εθνικών στόχων, οι οποίοι δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα...

Τις προηγούμενες φορές η πτώχευση είχε κάποια δικαιολογία σοβαρή.
Για την τελευταία (2010) πτώχευση δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Ήταν μια χρεοκοπία μεγαλοϊδεατισμού (είσοδος στο ευρώ, διεξαγωγής Ολυμπιακών αγώνων και στρατιωτικών εξοπλισμών), αρπαχτής και μίζας (πολιτικών, κρατικών στελεχών, τραπεζών και κερδοσκόπων που λειτουργούσαν στις παρυφές των χρηματαγορών) και διευκόλυνσης της κλειστής επιχειρηματικής ομάδας του τόπου που νέμεται τον πλούτο και τα προνόμια της πολιτικής εξουσίας της χώρας.

Πρόκειται επίσης για μια χρεοκοπία νεόπλουτων μικροαστών για χάρη των οποίων το κράτος και οι κυβερνήσεις του δανείστηκαν για να αποκτήσει η κομματική πελατεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σπίτια, αυτοκίνητα, καταθέσεις και να κάνουν επίδειξη πλούτου και κοινωνικής καταξίωσης μέσα από τα σκυλάδικα και τα κέντρα διασκέδασης.
Ήταν κυρίως μια αχρείαστη χρεοκοπία, αφού οι κυβερνήσεις και τα πρόσωπα που βρέθηκαν μπροστά της, φέρθηκαν ως τρομαλέοι ερασιτέχνες στην έγκαιρη αντιμετώπισή της.
Ο Κώστας Σημίτης καλλιεργούσε το μύθο της προσωπικής του αυταπάτης περί ισχυρής Ελλάδας, ο Κώστας Καραμανλής το έβαλε στα πόδια για να μην σκάσει το πρόβλημα στη δική του πρωθυπουργική βάρδια, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε υπερβολικά ανεπαρκής στην αξιολόγηση της κατάστασης και παραδόθηκε άνευ όρων στο καταφύγιο των διεθνών δανειστών και το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου εκτός από «ψευτομαγκιές» και «κουτοπονηράδα» έναντι των δανειστών, αναλώθηκε στα «success stories» και στη δημιουργία «αριστερών παρενθέσεων» αποφεύγοντας να εγκύψουν σοβαρά στο πρόβλημα.
Όταν η τύχη της χώρας παραδόθηκε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση βρίσκονταν στα μη περαιτέρω και το δίλημμα που υπήρχε ήταν «ή τελειώνει η δουλειά με την Ελλάδα ή σβήνει οριστικά από τα κατάστιχα της ιστορίας».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Σωτήρης Καψώχας κατάγεται από το Νεοχώρι Οινιαδών Μεσολογγίου.
Σπούδασε Οικονομία στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Έχει εργαστεί σε πολλά έντυπα, Ρ/Σ και Τ/Σ, όπως: η ΑΥΓΗ από όπου ξεκίνησε, στις εφημερίδες ΠΡΩΤΗ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΕΘΝΟΣ, REALNEWS, ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ατα ραδιόφωνα της ΕΡΑ, REAL FM, ενώ έχει συνεργαστεί με αρκετά πολιτικά και οικονομικά περιοδικά, Ελληνικά και διεθνή.
«Η αχρείαστη Χρεοκοπία και το σιωπηλό Πραξικόπημα» είναι το πρώτο του βιβλίο.


Σημαντική ενημέρωση - υπενθύμιση:


Οι ενδιαφερόμενοι/ες για συμμετοχή στα Εργαστήρια - Σεμινάρια και στα άλλα Προγράμματα του Χώρου, παρακαλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον ή τη συμμετοχή:

  • στο τηλέφωνο 6944692711
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com

Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι' αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και στις μαζικές εκδηλώσεις οι θέσεις περιορισμένες.

Για το «
Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Δείτε εδώ τον χάρτη πρόσβασης στον Χώρο

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι χρήσιμα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου