Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Η ταινία «Τι Απέγινε η Έλι» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 8.30μμ

H ταινία του Ασγκάρ Φαραντί «Τι Απέγινε η Έλι» θα προβληθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Προσοχή: Λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι επόμενες προβολές θα γίνουν τα Σάββατα 26 Δεκεμβρίου & 2 Ιανουαρίου.

Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί
Πρωταγωνιστές: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Ταρανέ Αλιντουστί, Γκολσιφτέ Φαραχανί


Λίγα λόγια για την ταινία:

Μετά από πολλά χρόνια στη Γερμανία, ο Ahmad ξαναγυρίζει στην Τεχεράνη και οι παλιοί συμφοιτητές του απ’ το πανεπιστήμιο οργανώνουν προς τιμή του ένα τριήμερο στην Κασπία θάλασσα.

Η διασκέδαση αρχίζει αμέσως καθώς όλοι συμμετέχουν στο σχέδιο της Sepideh, που έφερε μαζί της την όμορφη Elly, δασκάλα της μικρής κόρης της, με την ελπίδα ότι θα «τα φτιάξει» με τον πρόσφατα χωρισμένο Ahmad.

Αλλά τα ασήμαντα ψέματα που αρχίζουν να συσσωρεύονται απ’ τη στιγμή που η παρέα φτάνει στην παραλία, γίνονται ξαφνικά μπούμερανγκ όταν η Elly εξαφανίζεται χωρίς κανείς να ξέρει πού είναι.

Το «Τι απέγινε η Έλι» είναι μια συναρπαστική, γεμάτη ένταση ταινία, που δε μοιάζει καθόλου με την εικόνα που έχουμε για το Ιρανικό σινεμά και επιβεβαιώνει το σκηνοθέτη Asghar Farhadi ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του.

Η ικανότητά του να χρονογραφεί τη δυσλειτουργία της μέσης τάξης στη σύγχρονη
αστική κοινωνία του Ιράν είναι μοναδική και εξηγεί τα προβλήματα λογοκρισίας που αντιμετώπισε. Άλλωστε, η πρωταγωνίστρια Golshifteh Farahani είναι «κομμένη» στην χώρα της, λόγω της συμμετοχής της στο «Body of Lies» του Ridley Scott, δίπλα στον DiCaprio και τον Russell Crowe.

Πηγή & περισσότερα:
www.myfilm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου