Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Χριστόφοορος Βερναρδάκης: «Γιατί η Νέα Δημοκρατία αντιδρά όταν κατηγορείται ότι λειτουργεί ως 5η φάλαγγα;»

«Γιατί η Νέα Δημοκρατία αντιδρά όταν κατηγορείται ότι λειτουργεί ως 5η φάλαγγα;», είναι το ερώτημα που θέτει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ερώτημα που έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της ΝΔ (αναλυτικά παρακάτω), η οποία με τη σειρά της είχε σχολιάσει τη συνέντευξη που ο υπουργός έδωσε σήμερα στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (με τίτλο, «Πέμπτη φάλαγγα η ΝΔ στο θέμα της διαπραγμάτευσης»).

Στην ανταπάντησή του, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης επαναλαμβάνει ένα επιχείρημα που είχε χρησιμοποιήσει και στη συνέντευξή του προς το «Πρακτορείο», και ζητά πλέον ευθέως απάντηση από τη ΝΔ επ' αυτού.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση έχει ήδη πετύχει στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς την ανατροπή του 1 προς 5 στις προσλήψεις στο δημόσιο. Συγκεκριμένα, όπως ψηφίστηκε και στη Βουλή, από φέτος ισχύει το 1 προς 4 και το 2018 θα ισχύσει το 1 προς 3, εξαιρώντας μάλιστα τις δικαστικές αποφάσεις ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Ο κ. Μητσοτάκης στη τελευταία του συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου δεσμεύτηκε να επαναφέρει το 1 προς 5. Ας μας εξηγήσει λοιπόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη σκοπιμότητα της δέσμευσής του. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αντιδρά όταν κατηγορείται ότι λειτουργεί ως 5η φάλαγγα;», είναι το ερώτημα που θέτει ο υπουργός Επικρατείας.

Διαβάστε:

Η επίθεση του Μοσχάτου στον Χρ. Βερναρδάκη:

«Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος δήλωνε ότι είναι δευτερεύον ζήτημα για την Ελλάδα η ένταξή της στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο, κατηγορεί σήμερα τη Νέα Δημοκρατία για την πορεία της διαπραγμάτευσης που κάνει η Κυβέρνησή του.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με την πολιτική της εξαθλιώνει τους Έλληνες, διαλύει την οικονομία της χώρας και υπονομεύει το μέλλον της, εξακολουθεί να αποδεικνύει καθημερινά ότι το μόνο που διαθέτει είναι υπερβολικό πλεόνασμα θράσους και ανευθυνότητας.

Η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη και αξιόπιστη πολιτική δύναμη, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει στην προσπάθειά τους να διχάσουν την κοινωνία μας.

Μοναδικό μας μέλημα τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και ο στόχος της πολιτικής αλλαγής για την ανασυγκρότηση της χώρας».

left.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου