Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Διακομματική συνεργασία για το θέμα των συμβασιούχων

Την πρότασή του για «αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων» των συμβασιούχων στο Δημόσιο με διακομματικό διάλογο επανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος άσκησε παράλληλα έντονη κριτική, για το θέμα, στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη «να δούμε τις πραγματικές εργασιακές σχέσεις» συμβασιούχων που εργάζονται επί 10 ή 12 χρόνια στις ίδιες θέσεις, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι σχετικές διαδικασίες να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.


«Να καθίσουμε όλα τα κόμματα», πρόσθεσε, «και να τους πούμε: το αναγνωρίζετε αυτό το πρόβλημα που μας το δημιουργήσατε, μας το κληρονομήσατε εν πολλοίς; Αντ’ αυτού τι εισπράττουμε; Ότι «πάτε να βάλετε τα «δικά» σας παιδιά». Τι να κάνουμε που τα «δικά» μας παιδιά είναι μόλις δύο ετών και κάτι μήνες όσο είναι η κυβέρνηση; Δεν έχουν μεγαλώσει για να τα διορίσουμε στο Δημόσιο ακόμη τα «δικά» μας παιδιά. Και είναι πραγματικά ανάλγητο να διαχωρίζεις τους εργαζόμενους σε «δικούς σου» και «δικούς μας»».

Ξεκαθάρισε ότι δεν αναφέρεται σε μονιμοποιήσεις, τις οποίες άλλωστε απαγορεύει το Σύνταγμα, ούτε σε νέες προσλήψεις και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν πρόσθετες επιβαρύνσεις καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί ήδη αμείβονται.

Ο ίδιος σχολιάζοντας χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, τόνισε ότι στον αντίποδα ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για απολύσεις και ότι αναπαράγει «νεοφιλελεύθερα στερεότυπα των προηγούμενων δεκαετιών, που έχουν καταρρεύσει και που η υιοθέτησή τους μας οδήγησε στους σημερινούς αντικοινωνικούς, νεοφιλελεύθερους μονόδρομους. Αλλά θέλει ο κ. Μητσοτάκης να κρυφτεί αλλά ο νεοφιλελευθερισμός δεν τον αφήνει».

Στη Βουλή σε λίγες μέρες το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ


Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ακόμα ότι το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Σε αυτό, σημείωσε, θα περιλαμβάνονται πάνω από 100 άρθρα, που ρυθμίζουν ζητήματα λειτουργίας των ΟΤΑ, καθώς και εργασιακά θέματα των δημοτικών υπαλλήλων.

Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την αποζημίωση στα δημοτικά συμβούλια, τη διεύρυνση και επέκταση της αντιμισθίας σε περισσότερους αντιδημάρχους, ένταξη κατηγοριών δημοτικών υπαλλήλων στο καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών, καθώς και τον καθορισμό των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου