Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Ήρθε η άνοιξη, ξύπνησαν οι αρκούδες!

Την άνοιξη προαναγγέλλουν με το ξύπνημά τους από τον χειμέριο λήθαργο, οι αρκούδες στο καταφύγιο του "Αρκτούρου" στο Νυμφαίο καθώς έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τις φωλιές τους και να κυκλοφορούν στο εσωτερικό του καταφυγίου, όπου έχουν λιώσει τα χιόνια.

"Οι 15 αρκούδες του καταφυγίου κοιμήθηκαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν άρχισαν οι σφοδρές χιονοπτώσεις", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από τον "Αρκτούρο".


Όπως κάθε χρόνο, οι νεαρότερες αρκούδες ήταν εκείνες που κοιμήθηκαν τελευταίες και ξύπνησαν πρώτες. Οι τρεις αρκούδες, που ήρθαν από την Αλβανία η Sandy, η Mira και ο Baloo προτίμησαν να κοιμηθούν σε φυσικές φωλιές που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν από άλλες αρκούδες και ξύπνησαν από νωρίς ενώ εξίσου δραστήριοι είναι και ο Κυριάκος και ο Μανώλης.

Τελευταίες ξύπνησαν οι γηραιότερες αρκούδες, όπως ο Μήτσος και η Σάσα με την Αλεξάνδρα που, μάλιστα, προς το παρόν, προτιμούν να ...αράζουν στις φωλιές τους, όπου και περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, οι επισκέπτες μπορούν να επισκέπτονται το καταφύγιο, Σαββατοκύριακα αλλά και καθημερινά (εκτός Τετάρτης) 10.00-16.30 (Ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30).


Ανοικτοί κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες είναι και οι άλλοι δύο χώροι του Περιβαλλοντικού Κέντρου του "Αρκτούρου", το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινας και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου