Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Άγ. Δημήτριος: Η Ημέρα της Γυναίκας με θεατρική παράσταση στο "Στρογγυλό", την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 8.00μμ

Την παράσταση του έργου “Προδομένη γυναίκα” της Σιμόν ντε Μπoβουάρ έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 8.00μμ με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. 

Η παράσταση που έχει μεταφρασθεί, διασκευασθεί και σκηνοθετηθεί από την Αθηνά Κεφαλά και πρωταγωνιστεί η Μάνια Παπαδημητρίου, θα δοθεί στο 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο (Στρογγυλό) του Αγίου Δημητρίου.
 
Λίγα λόγια για το έργο:


Γυναίκες μέσης ηλικίας, είναι ο άξονας του τρίπτυχου έργου της Σιμόν ντε Μπoβουάρ “Προδομένη γυναίκα”, γυναίκες που ωριμάζουν και νιώθουν την προδοσία γύρω τους.

Η Μυριέλ βρίσκεται μόνη, παραμονή πρωτοχρονιάς, σ' ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού, σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Είναι εγκαταλελειμμένη απ' όλους και απομονωμένη. Αυτή τη βραδιά, που όλοι βρίσκονται με δικούς τους ανθρώπους, αυτή ανακαλεί βίαια τις σχέσεις και τα άσχημα βιώματα της ζωής της. Αποδίδει ευθύνες σε όλους τους άλλους και προσπαθεί να κρατηθεί από φαντασιώσεις και γεγονότα που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει. Βλέπει να γερνά και να προδίδεται από τους άντρες της ζωής της και τους οικείους της.

Τα λάθη πολλά, δικά της, των άλλων; Η Σιμόν ντε Μποβουάρ αφήνει τον θεατή ν' αποφασίσει για την αιτία της ανθρώπινης μοναξιάς και τις επιπτώσεις που απορρέουν από τις σχέσεις της αστικής οικογένειας.

Ένα κείμενο προβληματισμού, ένα ψυχογράφημα για ανθρώπους που βιώνουν την απομόνωση και την αποξένωση, τη «βία» απ’ τους ανθρώπους και απ’ την κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη.

Η Σιμον ντε Μπoβουάρ βάζει τον άνθρωπο απέναντι στον εαυτό του, στις ευθύνες του και στις αποτυχίες του.

Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά
Μυριέλ: Μάνια Παπαδημητρίου
Παίζει τσέλο και αυτοσχεδιάζει η Μαίρη Σκοπελίτη.


Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 • Ώρα 20:00
1ο Γυμνάσιο - Λύκειο (Στρογγυλό)
Καλλιθέας & Παπάγου
Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου