Κυριακή 30 Απριλίου 2017

"Πιάσε τον Μάϊο μαζί μας" στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) - Το πρόγραμμα

Ο Μάιος είναι ο μήνας όπου όλα ανθίζουν. Κεντρικός πυρήνας του εορτασμού της Πρωτομαγιάς σε πολλούς πολιτισμούς ήταν η ανθρώπινη χαρά για την άνοιξη, η λατρεία της βλάστησης.

Τόπος εορτασμού ήταν η εξοχή όπου «έπιαναν τον Μάη», ενώ από εκεί προκύπτει και το έθιμο του μαγιάτικου στεφανιού.

Και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος o Μάιος μας οδηγεί να βγούμε έξω, να εξερευνήσουμε και να απολαύσουμε τη φύση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και όχι μόνο. Μουσική, δημιουργία, άθληση, μάθηση, παιχνίδια, αλλά και ένα Φεστιβάλ πέρα από τα συνηθισμένα περιμένουν τους επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Ο μήνας ξεκινάει με ένα πρωτομαγιάτικο μουσικό πάρτυ κάτω από τα αστέρια με τη Μαριέττα Φαφούτη στο Ξέφωτο, ενώ εργαστήρια κατά τη διάρκεια της ημέρας προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να πιάσουν τον Μάη με μαγιάτικα στεφάνια και άλλες ανοιξιάτικες δημιουργίες. Ο Μάιος μας συστήνει επίσης τα Microclimata, μια νέα σειρά υπαίθριων μουσικών εκδηλώσεων που συνδυάζουν τον ήχο και το φως δημιουργώντας ηχοτόπια σε διάφορες γωνίες του ΚΠΙΣΝ.

Ο ήχος μεταμορφώνεται σε κίνηση, και στο μέσο του μήνα η Αγορά του ΚΠΙΣΝ θα γεμίσει από επίδοξους και έμπειρους χορευτές για να μάθουν samba και να διασκεδάσουν με ένα ταξίδι στο χορευτικό και ρυθμικό κόσμο της Βραζιλίας, μέσα από τη σειρά Social Ballroom όπου ήδη διανύει τον πέμπτο μήνα της. Και για όσους ψάχνουν νέα είδη κίνησης και χορού, τόσο το εργαστήρι Αφρικανικού χορού, όσο και το Hoop Dance τους προσκαλούν να ανακαλύψουν νέους ρυθμούς.

Ο Μάιος κορυφώνεται με ένα διαφορετικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται για πρώτη φορά από το ΚΠΙΣΝ. Το Generations Family Festival προσκαλεί οικογένειες να περάσουν μαζί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μέσα από δραστηριότητες που φέρνουν κοντά γονείς και παιδιά, αλλά και ένα εντυπωσιακό lineup Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και DJs. Στον Φάρο συνεχίζεται η έκθεση Piece by Piece του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop όπου προσφέρει μια μοναδική και σε βάθος ματιά στα εμβληματικά έργα του Ιταλού αρχιτέκτονα.

 
Και αυτόν τον μήνα, όλες οι αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΠΙΣΝ έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο να συμμετέχουν καθημερινά στη διαμόρφωση της ταυτότητάς του.

Παράλληλα, τον Μάιο συνεχίζεται η πιλοτική λειτουργία της ΕΛΣ με παραστάσεις τόσο στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος όσο και στην Εναλλακτική Σκηνή, καθώς και η πορεία μετάβασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.


Για το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Μαΐου πατήστε εδώ.

Πληροφορίες για την επίσκεψή σας

Το θερινό ωράριο λειτουργίας, που ισχύει από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00 - 00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00 - 22.00.

Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ προσωρινά καντίνες, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ.

Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ εκτός από το Ξέφωτο, τον Λαβύρινθο και τους παιδότοπους. Θα πρέπει πάντοτε να συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος οφείλει να τα έχει υπό την εποπτεία του και να μεριμνά για την καθαριότητα του χώρου.

Οι παιδότοποι θα λειτουργήσουν αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίες άδειες για τις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες. Εντωμεταξύ οι επισκέπτες έχουν απευθείας πρόσβαση από το ΚΠΙΣΝ στην παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας, το οποίο γειτνιάζει με το ΚΠΙΣΝ. Το Δημοτικό Πάρκο σχεδιάστηκε από το Renzo Piano Building Workshop, αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, και ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ.

Το Ξέφωτο και ο Λαβύρινθος στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, είναι επενδυμένοι με ειδική ποικιλία χλοοτάπητα που απαιτεί τακτικές περιόδους "ανάπαυσης". Έτσι, σας ενημερώνουμε οτι το Ξέφωτο θα παραμείνει κλειστό απο την Πέμπτη 11/5 έως και την Παρασκευή 19/5, ενώ ο Λαβύρινθος απο την Τρίτη 2/5 έως και την Τετάρτη 10/5.

Βάσει της σχετικής οδηγίας της πλατινένιας περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED που έχει κατακτήσει το ΚΠΙΣΝ, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους, καθώς και σε απόσταση 8μ. από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους το κάπνισμα δεν απαγορεύεται.

Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά τη διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν να καπνίσουν παρακαλούνται να σεβαστούν τον χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

Για πληροφορίες πρόσβασης, πατήστε εδώ.

Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Για αναλυτικές πληροφορίες, πατήστε εδώ.​


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου