Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Τι λέτε, ρε μάγκες... που οι ελάχιστοι ενεργοί πολίτες της πόλης θα φορτωθούμε τις αμαρτίες και το πολιτικό κόστος όλων σας

σχολιάζει ο Δημήτρης Βάσσιος

Όσο, εν έτει 2017, βλέπω τα ογκώδη απέναντι, έξω από τον κάδο, τόσο μου σπάνε τα νεύρα, γιατί το πρώτο που νοιάζει τη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι να μην της ασκηθεί κριτική προκειμένου να παραμένει ατσαλάκωτη και χαμογελαστή η βιτρίνα της.

Όσο για εμένα είναι αδιανόητο εδώ και δεκαετίες να βγάλω ογκώδη, μπάζα κλπ χωρίς πρώτα να συνεννοηθώ με την αρμόδια υπηρεσία, τόσο αδιανόητο είναι για τη διοίκηση Κωνσταντάτου να εφαρμόσει τον κανονισμό που η ίδια ψήφισε, γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος.


Κι από πάνω να μου λένε να πάρω τηλέφωνο ΚΑΙ για αυτά που οι ίδιοι οι διοικούντες (κάνουν πως) δεν βλέπουν (πχ πουθενά συντήρηση στη δημόσια περιουσία), ΚΑΙ για τη βρωμιά που δημιουργεί ο κάθε ασυνείδητος.

Τι λέτε, ρε μάγκες... που οι ελάχιστοι ενεργοί πολίτες αυτής της πόλης θα φορτωθούμε και τις αμαρτίες, και το πολιτικό κόστος όλων σας.


Αν δεν μπορείτε να ασκείτε διοίκηση και να είστε χρήσιμοι στην πόλη, να φύγετε, να πάτε αλλού...


Περιμένουν άλλοι στη σειρά που μπορεί να τα καταφέρουν καλύτερα και χωρίς να μας δημιουργούν ενοχές για κάτι που δεν ζητήσαμε να αναλάβουμε.



ΥΓ: Το δυστύχημα είναι ότι αυτή η δημοτική αρχή έχει καταφέρει να κάνει συνενόχους της και κάποιους πολίτες.

Περιστατικό 1ο: Γράφουμε για το Μαρίνειο στη Χαλδείας που το έχουν απαξιώσει και καταντήσει σκουπιδότοπο. Και πετιέται συμπολίτης μας και λέει ότι το Μαρίνειο είναι στο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής για το... 2017. Εντάξει, ανεκτικέ συμπολίτη μας, περίμενε κι εσύ λίγο καιρό να μαζέψουν τα σκουπίδια έξω από το σπίτι σου, γιατί έχουν προγραμματίσει να αλλάξουν τους κάδους στο εγγύς μέλλον.


Περιστατικό 2ο: Γράφουμε ότι κακώς η δημοτική αρχή έβγαλε φιρμάνι ότι θα γίνει κανονικά αποκομιδή από τους πράσινους και μπλε κάδους (όχι όμως για τα ογκώδη κλπ) τις μέρες του Πάσχα, διότι εκ του αποτελέσματος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Και πετιέται συμπολίτισσα και μας καρφώνει γιατί ναι μεν ο μπλε κάδος είναι γεμάτος, αλλά ο πράσινος δεν είναι γεμάτος.


Συμπέρασμα από τα δυο περιστατικά: Είτε πρόκειται για συγγένεια, είτε για συνωνυμία είναι μικρό το κακό... Θα είναι δυστύχημα αν υπάρχει έστω και ένας ακόμα (ανιδιοτελής) πολίτης που δεν ελέγχει τη διοίκηση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά της, αλλά επιχειρεί να βάλει φίμωτρο σε ενεργούς πολίτες που ασκούν το δικαίωμα που θεωρούν χρέος τους: να ελέγχουν την κάθε διοίκηση.


Βέβαια, αν δεν υπήρχαν οι ιδιοτελείς και οι γλείφτες της κάθε εξουσίας, πιθανόν ως χώρα να είχαμε αποφύγει τη χρεωκοπία...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου