Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ημερίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία, το Σάββατο 11 Μαρτίου

Εν όψει της διεξαγωγής του Ιδρυτικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 6-9 Απρίλη στην Αθήνα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ημερίδα για την Παιδεία.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μάρτη στο πολυχώρο πολιτικής και πολιτισμού ΣΠΟΥΤΝΙΚ (Κεραμεικού 46, Μεταξουργείο) και θα αποτελείται από δύο κύκλους συζήτησης οι οποίοι στοχεύουν στο να εμβαθύνουν το διάλογο πάνω στις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στους χώρους της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Στο δρόμο για την διεξαγωγή του Ιδρυτικού Συνεδρίου της οργάνωσή μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 6-9 Απρίλη στην Αθήνα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ημερίδα για την Παιδεία.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μάρτη στο πολυχώρο πολιτικής και πολιτισμού ΣΠΟΥΤΝΙΚ (Κεραμεικού 46,Μεταξουργείο) και θα αποτελείται από δύο κύκλους συζήτησης οι οποίοι στοχεύουν στο να εμβαθύνουν το διάλογο πάνω στις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στους χώρους της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο πρώτος κύκλος συζήτησης θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα 11:30-14:30 με θέμα «Κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων. Ταμπού ή αναγκαιότητα; Συζητώντας για ένα διαφορετικό σχολείο» με ομιλητές :
Έφη Καλαμαρά (Μέλος Πολιτικής γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ),
Θέμης Κοτσιφάκης (συντονιστής τμήματος παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, Εκπαιδευτικός Τεχν. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης),
Γεράσιμος Κουζέλης (Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής),
Βίκυ Τσεφαλά (Υπεύθυνη Παιδείας του Κ.Σ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ).
Ο δεύτερος κύκλος συζήτησης θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα 16:30-19:30 με θέμα «Τριτοβάθμια εκπαίδευση: Για μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του πανεπιστημιακού χάρτη» με ομιλητές:
Κώστας Γαβρόγλου (Υπουργός Παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων),
Ερρίκος Βεντούρας (Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας),
Αλεξάνδρα Φτούλη (Γραμματέας Σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αθήνας).
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους νέους και τις νέες, τους μαθητές και τους φοιτητές να δώσουν ισχυρό παρόν, να συζητήσουμε συλλογικά για το τι εκπαιδευτικό σύστημα έχουμε ανάγκη, να δημιουργήσουμε το δικό μας πολιτικό σχέδιο.

Δεν γυρνάμε πίσω, γυρνάμε την πλάτη στις πολιτικές που ισοπέδωσαν την δημόσια παιδεία, μαζί χαράσσουμε το δρόμο για ένα Δημόσιο, Δωρεάν και Δημοκρατικό σχολείο και πανεπιστήμιο στο μπόι των αναγκών και των ονείρων μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου