Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ηλιούπολη: Τα σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των παιδικών σταθμών της Ηλιούπολης, κατέγραψαν κλιμάκια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Τα σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των παιδικών σταθμών της Ηλιούπολης, κατέγραψαν κλιμάκια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στην ανακοίνωσή της, στέκεται ιδιαίτερα στις ελλείψεις προσωπικού στην σίτιση και την καθαριότητα. Καλεί την δημοτική αρχή, να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση
αυτής της κατάστασης. Να προχωρήσει στην πρόσληψη του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι σταθμοί και να μην εξοντωθεί το εναπομείναν βοηθητικό προσωπικό.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συπσείρωσης» Ηλιούπολης:

«Οι παιδικοί σταθμοί στην πόλη πέρα από την αδυναμία τους να καλύψουν τις ανάγκες ζήτησης για τα παιδιά εκατοντάδων νεαρών νοικοκυριών της πόλης μας, ξεκίνησαν την λειτουργία τους με προβλήματα, όπως την καταγράψαμε με επίσκεψη των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους σταθμούς.

Οξύτατο εμφανίζεται αυτή την φορά το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε κουζίνα και καθαριότητα.

Όλοι σχεδόν οι σταθμοί που θα υποδεχτούν μεγάλο αριθμό παιδιών, διαθέτουν μόλις ένα (1) άτομο ο καθένας για την λειτουργία της κουζίνας και μόλις δύο (2) άτομα για την φροντίδα της καθαριότητας! Η ειδικότητα του μάγειρα στους περισσότερους σταθμούς είναι ανύπαρκτη και οι εναπομείνασες εργαζόμενες στην καθαριότητα καλούνται να βγάλουν σε πέρας το έργο φροντίδας και καθαριότητας, σε κτίρια με πολλαπλούς ορόφους και έκταση εκατοντάδων τετραγωνικών, πλυντήριο και φροντίδα κλινών, την κουζίνα, το σερβίρισμα κ.α.

Η δημοτική Αρχή χωρίς καθυστέρηση οφείλει να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Να προχωρήσει στην πρόσληψη του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι σταθμοί και να μην εξοντωθεί το εναπομείναν βοηθητικό προσωπικό. Η ένταξη και η κάλυψη κατά το 1/3 των διαθέσιμων θέσεων των παιδικών σταθμών της πόλης από το χρηματοδοτούμενο, μέσω ΕΣΠΑ, πρόγραμμα και επιτρέπει και επιβάλλει την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, χωρίς προσχήματα και καθυστερήσεις.

Στην παραπάνω κατάσταση η διεύθυνση των παιδικών σταθμών ήρθε να προσθέσει και άλλο πρόβλημα! Μακριά από κάθε λειτουργικό και παιδαγωγικό κριτήριο αναστατώνει με το νέο ξεκίνημα, παιδιά, γονείς και εργαζόμενους, μετακινώντας από σταθμό σε σταθμό 23 άτομα του προσωπικού, δηλαδή πάνω από το 1/3 του προσωπικού χωρίς βάσιμο λόγο.

Παιδιά και γονείς, που πήγαν στο σταθμό, δεν βρήκαν φέτος τις δασκάλες τους και τα γνώριμα τους πρόσωπα.

Στις δίκαιες αντιρρήσεις των εργαζομένων ότι, καμία διοικητική και λειτουργική ανάγκη δεν δικαιολογεί μια τέτοια ευρύτατη αναταραχή στην κατανομή των εργαζομένων, απεναντίας θα δυσκολέψει την εύρυθμη λειτουργία και το κλίμα υποδοχής των παιδιών στους σταθμούς, η διεύθυνση άπαντα με σκαιότητα και αυταρχισμό.

Ας τους θυμίσουμε ότι οι παιδικοί σταθμοί και οι εργαζόμενοι σε αυτούς, παράγουν πρώτα και κύρια παιδαγωγικό έργο που έχει ως προϋπόθεσή του την συνέχεια και την συλλογικότητα στην λειτουργία της ομάδας των εργαζομένων, των γονιών, των παιδιών. Ας κατανοήσουν ακόμη ότι το σταθερό πρόσωπο για το παιδί, είναι κρίσιμο μέγεθος για την ομαλή προσαρμογή και κοινωνικοποίησή του και η αυθαιρεσία της εκάστοτε διοίκησης και διεύθυνσης βλάπτει κύρια τα παιδιά και την οικογένεια τους! Ας συνετιστούν και ας σεβαστούν παιδιά, γονείς και προσωπικό!»

Πηγή: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου