Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

WSJ: «Οι Έλληνες παίρνουν κουράγιο από την αντίσταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Ευρώπη»

Για άνεμο αισιοδοξίας, που πνέει στην Αθήνα, κάνει λόγο η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» μολονότι, όπως υποστηρίζουν οι ανταποκριτές της, η χώρα δείχνει να οδεύει προς «μετωπική» σύγκρουση στις Βρυξέλλες.


από τη Μαρία Λίλα για το insideoutborders.com


Σε αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα αισιοδοξίας, που διαπιστώνουν ότι πλημμυρίζει την ελληνική πρωτεύουσα έπειτα από χρόνια αντιπαραθέσεων, οικονομικών προβλημάτων και κατήφειας εστιάζουν την προσοχή τους οι συντάκτες του άρθρου γράφοντας πως η αντίσταση κατά της πολιτικής λιτότητας που συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά την ανάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα έχει δώσει ελπίδα σε πολλούς Αθηναίους.



Στο εξωτερικό μπορεί να υπάρχουν επιφυλάξεις ακόμη και εχθρική διάθεση απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση, όπως σημειώνουν όμως το 70% των Ελλήνων -ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ - σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στηρίζει την στάση
της κυβέρνησης απέναντι στους ξένους δανειστές της χώρας.


Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι τα υψηλά ποσοστά στήριξης και δημοτικότητας του νέου κυβερνητικού επιτελείου ανησυχούν μερίδα του πολιτικού κόσμου που εκφράζει την ανησυχία πως αυτή η θεαματική στήριξη μπορεί να οδηγήσει σε λάθη στην επικείμενη διαπραγμάτευση των Βρυξελλών.


Στη συνέχεια το άρθρο της «Wall Street Journal» αναφέρεται στις προγραμματικές δηλώσεις που έκανε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που υποσχέθηκε την επαναπρόσληψη απολυμένων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και την ανακούφιση των φτωχότερων στρωμάτων με μια σειρά κοινωνικών μέτρων.



Αναφορά γίνεται και στην ευρωπαϊκή περιοδεία του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη με την υπενθύμιση ότι «τα χρονικά περιθώρια στενεύουν» και τη δήλωση του Τσίπρα στη Βουλή ότι «το πρόγραμμα διάσωσης απέτυχε».


Εντύπωση προκαλεί στους συντάκτες και η εξαγγελία της κατάργησης των βουλευτικών αυτοκινήτων, γεγονός που έδωσε την αφορμή παραλληλισμού της τεθωρακισμένης υπηρεσιακής BMW του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου
με το προσωπικό και «ταπεινό» Ι.Χ του σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τσίπρα, Γιάννη Δραγασάκη.



Ακόμη και το μέχρι σήμερα, πολυάριθμο προσωπικό ασφαλείας (2.000 ο αριθμός) των πολιτικών προσώπων πρόκειται να αλλάξει πόστο, σημειώνει το δημοσίευμα αναφερόμενο στην αλλαγή στάσης και των δυνάμεων ασφαλείας, κυρίως των ΜΑΤ,  κάτω από το νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.



Το άρθρο καταλήγει τονίζοντας ότι το νέο καθημερινό στιλ που έχει εισάγει η νέα ηγεσία στην Ελλάδα φαίνεται πως αλλάζει όλο το πολιτικό σκηνικό και την ατμόσφαιρα στη χώρα.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου