Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ο Σαμαράς ζητά κυβέρνηση με δοτό πρωθυπουργό

«Χρειάζεται εθνική συνεννόηση και για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και για την έξοδο από την κρίση», υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του
στο περιοδικό Crash, την Τετάρτη λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και τον ίδιο στη θέση του πρωθυπουργού, με αφορμή ενδεχόμενη απώλεια δεδηλωμένης στην ψηφοφορία επί πιθανής συμφωνίας.

Στο ερώτημα εάν θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση υπό τον κ.Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ απάντησε:

«Αν ο κ. Τσίπρας έχανε την δεδηλωμένη, ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός. Δική μου επιδίωξη δε είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από την σημερινή Βουλή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές άμεσα, γιατί δεν το αντέχει η χώρα. Κι αν απολεσθεί η δεδηλωμένη, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο κ. Τσίπρας, με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς ζητά κυβέρνηση με δοτό πρωθυπουργό

Απάντηση έδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του Σαμαρά για νέο κυβερνητικό σχήμα που θα εφαρμόσει τη συμφωνία.

Την ώρα που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δίνουν σκληρή μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, ο κ. Σαμαράς εκφράζει τους μύχιους πόθους του. Ζητά κυβέρνηση με δοτό πρωθυπουργό προκειμένου να υπογράψει και να εφαρμόσει ό, τι ζητούν οι δανειστές.

Άραγε αυτές τις σκέψεις τις κρατά για τον εαυτό του ή τις μοιράζεται με Ευρωπαίους αξιωματούχους;

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου