Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Γ. Δραγασάκης: «Δεν είναι δεδομένοι οι 120 βουλευτές»

Ούτε δεδομένοι, ούτε και ανυπέρβλητο εμπόδιο, θεωρεί τους 120 βουλευτές ο κ. Δραγασάκης που συμπληρώνει πως κανένας στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής.

«Οι 120 βουλευτές για την παρεμπόδιση της προεδρικής
εκλογής δεν είναι δεδομένοι, αλλά ούτε και ανυπέρβλητο εμπόδιο» τονίζει ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Διευκρινίζει πάντως, πως κανένας στόχος δε μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής.

Για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει τα δικαιώματά του κράτους και τίποτε πέραν αυτών, ενώ παρουσιάζει και το σχέδιο του κόμματός του για το κούρεμα των ιδιωτικών επιχειρηματικών δανείων λέγοντας πως: «Έχουμε καταλήξει σε μια λύση που προβλέπει τη δημιουργία ενός ενδιάμεσου φορέα στον οποίο θα μεταφερθούν τα προς ρύθμιση δάνεια. Η χρηματοδότηση θα είναι από τέσσερις πηγές: τράπεζες, οφειλέτες, κράτος και δανεισμός. Όλες οι ρυθμίσεις και κυρίως εκείνες που θα προβλέπουν και διαγραφή χρεών θα γίνονται με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια ώστε να ωφεληθούν εκείνοι που πραγματικά έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη ή για τους οποίους δεν υπάρχει λύση».

Όσον αφορά τα εσωκομματικά ζητήματα σημειώνει με νόημα ότι «η Αριστερά που λύνει προβλήματα με φραξιονισμούς δεν έχει μέλλον» και προσθέτει ότι «δημιουργήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπερβούμε παθογένειες του παρελθόντος, και όχι για να τις αναπαράγουμε. Στόχος μας είναι ένα νέο υπόδειγμα της Αριστεράς που προχωρεί με διάλογο, κοινή δράση και προωθητικές συνθέσεις». Παράλληλα, λεει πως παρακολουθεί με ενδιαφέρον και χωρίς απορριπτική διάθεση τη γραμμή πλεύσης του Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία.

Πηγή : www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου