Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Jazz Night Live με το Jazz Duet στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 8.30μμ
η φιλόξενη και δροσερή αυλή του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» θα πλημμυρίσει με Jazz μελωδίες από το Jazz Duet.

Στο καλοκαιρινό stage της δροσερής αυλής
του «Καλλίπολις» θα ανέβουν η Άνθια Μέγα Χαβρέ (φωνητικά) και ο Άγγελος Γαβριήλ (κιθάρα) και θα παρουσιάσουν τραγούδια, που αποτέλεσαν την πρώτη ύλη στην οποία στηρίχθηκε η παράδοση της jazz, τα standards του «The Great American Songbook», προσφέροντας μια πολυσυλλεκτική εμπειρία ρυθμού και μελωδίας.

«The Great American Songbook» ή «American Standards» ονομάζεται το ρεπερτόριο των δημοφιλέστερων κομματιών που γράφτηκαν για το μουσικό θέατρο και τον κινηματογράφο από το 1920 έως το 1950.
Γνωστοί αμερικάνοι συνθέτες όπως ο Duke Ellington, ο George Gerswin, ο Cole Porter, ο Jerome Kern, ο Irving Berlin, ο Richard Rodgers -αλλά και αρκετοί άλλοι- δημιούργησαν διαχρονικές μελώδίες που αποτέλεσαν -και συνεχίζουν να αποτελούν- τον κορμό του ρεπερτορίου της Jazz.

Η είσοδος (ώρα προσέλευσης 8.00μμ) είναι ελεύθερη και για την ενίσχυση του Χώρου θα υπάρχουν ποτά & σνακς - ρεφενέ μελών & φίλων της συλλογικότητας που υπόσχονται μια ιδιαίτερη και αξέχαστη βραδιά.

Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και οι κανόνες της πολιτείας.


Μη χάσετε το Σάββατο 31 Ιουλίου, ώρα 8.30μμ, τη Ρεμπέτικη βραδιά
με την Ελένη Μπελεζίνη (τζουράς - φωνητικά) και τον Πέτρο Παύλου (κιθάρα - φωνητικά) στην καλοκαιρινή σκηνή


Για το «Καλλίπολις»:


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου