Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ξεπουλήματα και με εγγύηση του δημοσίου

Άντε λεβέντες... Σε λίγο και οι πεθερές του Σαμαρά και του Στουρνάρα θα ξεπουλάνε δημόσια περιουσία και με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου - περιμένουμε και τέτοια τροπολογία...

Τι λέει το ρεπορτάζ :
 
Το Δημόσιο θα δεσμεύεται έναντι των επενδυτών που επικράτησαν σε διαγωνισμούς αποκρατικοποιήσεων ότι
θα καταβάλλει αποζημιώσεις αν δεν τηρηθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και διαδικασίες.

Αυτό ορίζει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή και προστίθεται στον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ, ''φωτογραφίζοντας'' ουσιαστικά το διαγωνισμό για την αξιοποίηση της πρώην έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού.


Μάλιστα η εγγύηση του Δημοσίου έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο για να προχωρήσει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ακριβώς λόγω της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος αλλά και του όγκου των κεφαλαίων που θα απαιτήσει σε βάθος χρόνου η επένδυση των ιδιωτών.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση «Λόγω της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος της αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί, εφόσον το κρίνει σκόπιμο, να συνυπογράφει μετά από πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου τις εκάστοτε οικείες συμβάσεις μεταξύ της ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. και των υποψήφιων επενδυτών, αφού έχουν τηρηθεί προηγουμένως οι προβλεπόμενες διαδικασίες του άρθρου 4 του ν.3986/2011, για τους όρους των συμβάσεων με τους οποίους αναλαμβάνει ευθύνη προς αποζημίωση για πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου