Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ελληνικό-Αργυρούπολη : αέρας νίκης για τον δήμαρχο της αλληλεγγύης, του ήθους, της συνέπειας και των αγώνων (βίντεο - φωτορεοπορτάζ)

Στο κατάμεστο "Μίκης Θεοδωράκης" την Κυριακή των Βαϊων ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης παρουσίασε το πρόγραμμα και τους υποψηφίους της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης .

Ο Χρήστος Κορτζίδης μίλησε αναλυτικά για τα προβλήματα του Δήμου και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μίλησε για το έργο της τριετίας και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η διοίκηση και αναφέρθηκε διεξοδικά στους 13 άξονες του νέου προγράμματος.

Στη συνέχεια παρουσίασε τα ψηφοδέλτια για το δημοτικό και τα τοπικά συμβούλια. Χαρακτηριστικό των ψηφοδελτίων είναι η ανανέωσή τους σε μεγάλο βαθμό και η πλατιά διεύρυνσή τους, ιδιαίτερα στην Αργυρούπολη. Όλοι μιλούσαν για "πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο" καθώς απαρτίζεται από πολίτες με συμμετοχή στους λαϊκούς αγώνες, δραστήριους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στις γειτονιές και στα προγράμματα αλληλεγγύης στις πληττόμενες κοινωνικές ομάδες και εθελοντικής δράσης για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.


Ο Χρήστος Κορτζίδης αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο και τη Δημοτική Συνεργασία τόνισε ιδιαίτερα τα στοιχεία του ήθους και της ανιδιοτέλειας που χαρακτηρίζουν τους υποψηφίους της παράταξης.


Αισιόδοξος για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές τόνισε μεταξύ άλλων :


"Προσεγγίζουμε τον κόσμο με σεβασμό. Ακούμε τη γνώμη του και του λέμε τη δική μας και προσπαθούμε όσο μπορούμε να δουλεύουμε μαζί του.Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας από τους αντιπάλους μας. Δεν πάμε στον κόσμο για να εκμεταλλευτούμε τις ανάγκες του, την ανεργία του, τη φτώχια του και να του τάξουμε κάτι για να του πάρουμε την ψήφο. Τον άνεργο και τον φτωχό πρέπει να τον βοηθήσουμε με την αλληλεγγύη μας και μέσα από τις συλλογικές δράσεις που αναπτύσσουμε και ταυτόχρονα να τον βοηθήσουμε να κερδίσει την αξιοπρέπειά του. Να τον βοηθήσουμε να σηκωθεί ψηλότερα, να παλέψει για να κερδίσει τα δικαιώματά του, Όχι να αισθάνεται υποχρέωση και να δίνει την ψήφο του σ' αυτούς που έχουν ευθύνη για την κατάσταση που έχει βρεθεί.

Πάμε να μιλήσουμε με τον κόσμο για να τον ενημερώσουμε για τη δουλειά που κάναμε αυτά τα 3 χρόνια. Δεν προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε τη δουλειά μας. Θέλουμε όμως να θυμίσουμε στον κόσμο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλέψαμε. Είναι εντελώς διαφορετικές απ' αυτές που υπήρχαν πριν από τρισίμισι χρόνια. Να αναδείξουμε τα θετικά στοιχεία της δουλειάς μας και να απαντήσουμε στα ψέματα που λένε συστηματικά οι αντίπαλοί μας και στην καταστροφολογία που καλλιεργούν.

Πάμε να μιλήσουμε για την ιστορία και τη διαδρομή της κάθε παράταξης. Εμείς είμασταν πάντα με την πλευρά του λαού κι απέναντι στο πολιτικό και το οικονομικό κατεστημένο της χώρας μας. Οι άλλοι είναι που μεγάλωσαν μέσα σ' αυτό το κατεστημένο από τα νεανικά τους χρόνια , που το στήριξαν και στηρίχτηκαν σ' αυτό κι ακόμα και σήμερα το στηρίζουν και στηρίζονται απ' αυτό και που ντρέπονται να πούνε την ταυτότητά τους. Και που εμφανίζονται σαν να έπεσαν από τον ουρανό ξαφνικά για να μας σώσουν. Σε ανθρώπους που κρύβονται και ντρέπονται να πουν την ταυτότητά τους δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την τύχη της πόλης μας"...


Αναφερόμενος στην πλατιά σύνθεση του ψηφοδελτίου και κυρίως σε υποψήφιους που στις προηγούμενες εκλογές ήταν σε διαφορετικά ψηφοδέλτια, τόνισε :


"Στην παράταξή μας δεν βρεθήκαμε ξαφνικά άνθρωποι που πριν λίγο ανταλλάσσαμε μεταξύ μας βαρύτατες κατηγορίες και ύβρεις με μόνο στόχο την κατάκτηση της εξουσίας και χωρίς κανένα φραγμό ηθικό και ανθρώπινο. Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό μας; Ότι όλοι ερχόμαστε για να δώσουμε και όχι για να πάρουμε. Έχουμε τη διάθεση, την υπομονή, τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ μας για να εργαστούμε συνεργατικά παρά τις διαφορετικές αφετηρίες που έχουμε μεταξύ μας ορισμένοι, τις διαφορετικές εμπειρίες και διαδρομές"...

Ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο βίντεο του LOCAL TV εδώ, ενώ ακολουθεί φωτορεποστάζ. (σε επόμενο άρθρο θα έχουμε κι άλλες φωτογραφίες).
 
Λίγο πριν τις 9.00 ο κόσμος αρχίζει να προσέρχεται
Όσο περνούν τα λεπτά το κλίμα γίνεται όλο και πιο ενθαρυντικό

Κουβεντούλα και τελευταίο τσιγάρο πριν την είσοδο

Άλλοι μέσα, άλλοι ακόμα έξω πριν δημιουργηθεί το αδιαχώρητο

Μάγδα, Αγγελική, Τζίνα, Γιάννα : η γραμματειακή υποστήριξη

Μαρία Νερούτσου (υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Ρένα Δούρου) και Ελένη Μπελιά (υποψήφια δήμαρχος Αλίμου)

ο Σάκης με τον Τάσο Ταστάνη (υποψήφιο δήμαρχο Γλυφάδας)

ο Σπύρος με τον Λουκά Συμπερά (υποψήφιο τοπικό σύμβουλο Αργυρούπολης) και τον Βασίλη Βάσσιο (πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο)

με το βλέμμα κατάματα ο Δήμαρχος που έφτασε, με ματιά αισιοδοξίας ο Γιώργος Γιαννουλάκης (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος)

η έμπειρη "τελετάρχης" κυρία Κοντογιώρου προσπαθεί να επιβάλει την τάξη

άλλοι ακόμα μπαίνουν ...

... κι άλλοι προσπαθούν να βρουν θέση

υπάρχει μια δυσκολία ...

... αλλά θα βγουν μερικές καρέκλες από το βεστιάριο για να περιοριστεί το πρόβλημα

ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης στο βήμα

άλλη μια άποψη του αδιαχώρητου

οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρης Τσουκαλάς και Αλέξης Μητρόπουλος

κόσμος και στις δυο εισόδους, μέχρι έξω στο φουαγιέ. Εδώ ο Βαγγέλης Χατζέλλης (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος)

Η αφρόκρεμα της πόλης μας. Αγωνιστές με ήθος, εντιμότητα και προσφορά
Η αφρόκρεμα της πόλης μας. Αγωνιστές με ήθος, εντιμότητα και προσφορά

Η αφρόκρεμα της πόλης μας. Αγωνιστές με ήθος, εντιμότητα και προσφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου