Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΓΛΥΦΑΔΑ: ΚΛΕΙΣΤΟΙ «ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ» ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 29/8 το ΚΑΠΠΑ, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Γλυφάδας
δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου όπως κανονικά έπρεπε.

Και αυτό γιατί όπως διευκρινίζει δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών οι προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, καθώς και γιατί δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι πίνακες επιλογής παιδιών μέσω του ΕΣΠΑ. Αφήνεται μάλιστα να εννοηθεί ότι είναι και άγνωστη η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας τους.
 
Πρωτίστως βέβαια την κύρια ευθύνη φέρει η μνημονιακή συγκυβέρνηση με την υποχρηματοδότηση των σχετικών προγραμμάτων και την «τυφλή» προσήλωσή της στην απαράδεκτη δέσμευση προς την τρόικα για περιορισμό προσλήψεων (ουσιαστικό πάγωμα) του αναγκαίου προσωπικού. Παίζεται λοιπόν και φέτος ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των γονιών που στις σημερινές πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες έχουν μεγάλη ανάγκη από την παροχή της κοινωνικής αυτής υπηρεσίας από το δήμο.

Με την ανάλγητη πολιτική που επέδειξε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με την περικοπή των πιστώσεων προς τα σχετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ και την καθυστερημένη μερική υπαναχώρησή της ύστερα από τις πιέσεις των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγούσε στις καθυστερήσεις αυτές και κυρίως στo να μείνουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς χιλιάδες παιδιά.

Και σήμερα είναι κάτι παραπάνω από υποχρέωση της πολιτείας και του δήμου να λαμβάνει μέτρα για την προστασία της οικογένειας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Να λαμβάνει μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών της παιδικής φροντίδας και τη συνακόλουθη απορρόφηση όλων των παιδιών.
 
Μεγάλη ευθύνη φέρει και η απερχόμενη δημοτική αρχή που δεν αντέδρασε ούτε στιγμή στην κυβερνητική αναλγησία, και δεν άκουσε τις έγκαιρες (ακόμη και πριν τις εκλογές επισημάνσεις της δημοτικής μας κίνησης αλλά και του Συλλόγου Γονέων των Παιδιών των παιδικών σταθμών) για επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Ευθύνη φέρει και η νέα δημοτική αρχή που, ενώ γνώριζε το πρόβλημα, δεν ψέλλισε ούτε κουβέντα διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική, δεν πίεσε ούτε στο ελάχιστο προς τους αρμόδιους υπουργούς και προς την απερχόμενη δημοτική αρχή και δεν προετοίμασε την οποιαδήποτε λύση.
 
ΕΤΣΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΠΑΙΔΙΑ
ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 
 
Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση προς τους γονείς των παιδιών των Δημοτικών σταθμών για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται και αυτοί και τα παιδιά τους καθώς και αυτών που και φέτος θα βρεθούν εκτός Δημοτικών παιδικών σταθμών, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης και αγωνιστικής διάθεσης της δημοτικής αρχής, να πάει κόντρα στις κυβερνητικές πολιτικές και να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τα ζωτικά θέματα των κατοίκων της πόλης μας.
 
Υπενθυμίζουμε με την ευκαιρία και τις προεκλογικές μας προτάσεις για τους παιδικούς σταθμούς επισημαίνοντας ότι απαιτείται αγωνιστικά να διεκδικήσουμε:
  • Την πλήρη και έγκαιρη κυβερνητική χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ των σχετικών προγραμμάτων.
  • Την ΑΜΕΣΗ στελέχωση των παιδικών σταθμών με το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας για να επιτευχθεί η απρόσκοπτη και παιδαγωγικά σωστή λειτουργίας τους. Μόνο έτσι θα σταματήσει η κοροϊδία και η εκμετάλλευση τόσο των εργαζομένων με τις απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές ελαστικές σχέσεις εργασίας (δίμηνες ή οκτάμηνες συμβάσεις ή με μπλοκάκι κ.λ.π.) στους παιδικούς σταθμούς όσο και η ομηρεία των γονέων των παιδιών.
  • Την ίδρυση νέων παιδικών σταθμών που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, παρέχοντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και χωρίς τροφεία/δίδακτρα για ανέργους και χαμηλόμισθους.
  • Το δικαίωμα εγγραφής σε όλα τα παιδιά των κατοίκων της πόλης μας που επιθυμούν την εισαγωγή τους στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς διακρίσεις μεταξύ εργαζομένων – ανέργων ή μη νομιμοποιημένων και αλλοδαπών γονέων.
  • Την εγκατάσταση των Παιδικών Σταθμών σε κατάλληλα κτίρια με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και τις προσφερόμενες υπηρεσίες όπως φαγητό κ.λ.π.
  • Τη συμμετοχή των γονέων στη διοίκηση και τον έλεγχο της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

    Γλυφάδα 31 Αυγούστου 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου