Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Μετά τη φωτιά καμία πρόταση για το μέλλον από τη διοίκηση Κωνσταντάτου

Η καταστροφή στον Υμηττό από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου δυστυχώς δεν φαίνεται ότι προβλημάτισε τη διοίκηση Κωνσταντάτου.

Αυτό που την προβλημάτισε και μάλιστα έντονα ήταν να αποσείσει τις όποιες ευθύνες την αφορούν στον τομέα της πυροπροστασίας, στο βαθμό που την αφορούν.

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις και με τη διοίκηση να «φρικάρει» κάθε φορά που κάποιος αναφέρεται σε ελλείψεις και παραλείψεις που την αφορούν, ήταν λίγο πολύ μοιραία η κατάληξη της προ ημερησίας διάταξης στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο μετά την πυρκαγιά.

Ένα δημοτικό συμβούλιο που όφειλε να κάνει μια πρώτη εκτίμηση των συνεπειών της πυρκαγιάς, να καταλήξει σε πρώτα μέτρα για την αποκατάσταση του βουνού και σε μέτρα για την πρόληψη νέας πυρκαγιάς, μετατράπηκε σε αρένα υπεράσπισης της τιμής και της υπόληψης της διοίκησης με επιθέσεις στην αντιπολίτευση, προκαλώντας την αποχώρηση από τη συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων του Χρήστου Κορτζίδη και του Ευάγγελου Βαζαίου.

Σημειώνουμε λοιπόν από τις τοποθετήσεις των μελών της διοίκησης ότι:

Δεν έγινε οποιαδήποτε εκτίμηση της καμένης έκτασης του βουνού στην περιοχή της Αργυρούπολης. Το Sinergasia.gr που δεν διαθέτει τα μέσα που διαθέτει ο δήμος την επομένη της πυρκαγιάς δημοσίευσε χάρτη αποτύπωσης της καμένης έκτασης με εκτίμηση για 1900 στρέμματα. Αντιθέτως ακούσαμε το δήμαρχο να λέει ότι δεν κάηκε το περιαστικό μας δάσος (!) και ότι η φωτιά δεν έφτασε στην περιοχή που ήταν εγκατεστημένο το σύστημα πυρασφάλειας (!)

Δεν υπήρξε καμία εκτίμηση για τη λειτουργία και την απόδοση των εγκαταστημένων συστημάτων πυροπροστασίας (δεξαμενές, πυροσβεστικοί κρουνοί, ψεκαστικό σύστημα).

Δεν αναφέρθηκε καμία ενέργεια ή σχέδιο για το από εδώ και πέρα. Όλη η ενέργεια της διοίκησης ξοδεύτηκε στην υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής της με τις ανάλογες επιθέσεις στην αντιπολίτευση.

Οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου αντιμετωπίστηκαν αναλόγως με την κριτική που έκαναν ή δεν έκαναν στη διοίκηση. Εν είδη απουσιολόγου ο κ. Κωνσταντάτος ευχαρίστησε θερμά τον Θοδωρή Λιάππη που έθεσε από την πρώτη στιγμή στη διάθεσή του τις δυνάμεις της παράταξής του και χλιαρά τον Χρήστο Κορτζίδη που τον πήρε τηλέφωνο και ήταν παρών αλλά μετά τον έχασε και δεν είδε τι έκανε (!).

Εκτός όμως από την «απονομή παρασήμων» έλειψε μια εκτίμηση για το σχεδιασμό εκείνης της ημέρας και τι καλύτερο και ουσιαστικότερο θα μπορούσε να γίνει ως παρακαταθήκη για μια επόμενη στιγμή που θα χρειαστεί.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου