Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Στοχοποίηση καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Ανήθικη στοχοποίηση επί προσωπικού και διαδικαστικού όσων υπερασπίζονται «αυτά που όλοι μαζί είχαμε πρεσβεύσει κι αγωνιστεί» από εκείνους που τα παραβιάζουν,

κατήγγειλε σήμερα η Ζώη Κωνσταντοπούλου μιλώντας στη Βουλή.

Κατηγόρησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως με τη δήλωσή του ότι το νομοσχέδιο για το μνημόνιο θα εισαχθεί στη Βουλή «Ζωής θέλοντος» (εξερχόμενος του ξενοδοχείου στο οποίο διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις) στοχοποίησε την ίδια ως πρόεδρο του Σώματος.

«Και δημιουργήθηκε εντεύθεν από τη δήλωσή σας ένα όργιο επίθεσης απέναντι σε όποιον κοινοβουλευτικό παράγοντα επιχειρούσε να υπερασπιστεί τα κοινώς κεκτημένα και παραδεδεγμένα, τη βάση της δημοκρατίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, αυτά που κι εσείς ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ της επιτροπής Οικονομικών είχατε πλειστάκις υπερασπιστεί καταγγέλλοντας ένα προς ένα τα κατεπείγοντα, αποχωρώντας από τις επιτροπές όταν ερχόντουσαν ως κατεπείγοντα μνημονιακά νομοσχέδια», είπε.



«Δεν έλαβα εξήγηση, κύριε υπουργέ, γι' αυτή τη στοχοποίηση που ξεκίνησε από εσάς και την κυβέρνηση, για το τι συνέτρεξε και αιφνιδιάσατε τη Βουλή, όταν στις 31 Ιουλίου ο πρωθυπουργός της χώρας με διαβεβαίωνε έχοντας τα ίδια ακριβώς δεδομένα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συγκληθεί η Βουλή σε διάστημα κατά το οποίο ο ίδιος ζήτησε να κλείσει. Δεν απαντήσατε τι συνέτρεξε, τι είναι αυτό που υποχρεώνει τη Βουλή να συνεδριάσει κατά αυτόν τον ονειδιστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο», τόνισε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως απαράδεκτους τους υπαινιγμούς ότι όποιος αντιτίθεται στο «κατεπείγον» και αντιστρατεύεται αυτή τη λειτουργία-έκτρωμα είναι δήθεν σύμμαχος κάποιων δυνάμεων που θέλουν το κακό της χώρας.

Αναφέρθηκε στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος επικαλέστηκε τον Φρόιντ μιλώντας για το πρόσωπό της: «Η Αριστερά γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτά τα εργαλεία της ψυχιατρικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και της εκφυλιστικής αποδόμησης της προσωπικότητας εκείνου ο οποίος διαφωνεί είναι εργαλεία που χρησιμοποίησαν τα πιο σκοτεινά καθεστώτα, οι πιο σκοτεινές μυστικές υπηρεσίες, εκείνοι όλοι από του οποίους υπέφερε ιστορικά η Αριστερά», είπε.

Επίσης, η πρόεδρος της Βουλής καταδίκασε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Kontra news» του συγκροτήματος Κουρή χαρακτηρίζοντας την νέα «Αυριανή». «Γιατί ανέχεστε να εμφανίζονται υπερασπιστές σας έναντι των κακών και τρελών διαφωνούντων αθύρματα του χείριστου κιτρινισμού;» αναρωτήθηκε κάνοντας λόγο για ανοχή των νέων εκπροσώπων της διαπλοκής και του παλαιοαυριανισμού, «που αντιποιούνται την υπεράσπιση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και να αντεπιτίθενται με ψυχιατρικούς ορούς τους οποίους υιοθετεί σήμερα ο υπουργός επικράτειας».

Απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών τόνισε: «Πώς τολμάτε να αποδίδετε δόλο σε προέδρους επιτροπών της Βουλής και στην πρόεδρο της Βουλής που προσπαθούν να περιφρουρήσουν τη διαδικασία στη Βουλή;». «Δεν μπορείτε να προσποιείστε ότι δεν βλέπετε αυτή την αδυσώπητη επίθεση σε όποιον τολμά να υπενθυμίζει ότι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ανήκετε έχει εκλεγεί με άλλο πρόγραμμα από αυτό το οποίο εισηγείστε και έχει πάρει 50 μπόνους έδρες».

Ως άλλη μια τακτική για να ροκανίσει το χρόνο, χαρακτήρισε την παρέμβαση της προέδρου της Βουλής, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως είπε, «δεν μπορώ να καταλάβω την έλλειψη χιούμορ γι' αυτό το αστειάκι» και πρόσθεσε ότι οτιδήποτε άλλο δεν τον αφορά.

Από τον Τ. Κορωνάκη η πρώτη αντίδραση

Απαντώντας στη Ζώη Κωνσταντοπούλου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, προχώρησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook στο εξής σχόλιο:

«Όσο μεγάλη κι αν είναι η πολιτική διαφωνία και η σύγκρουση, η Αριστερά, φυσικά και στο εσωτερικό της, όχι μόνο δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα όπλα του εχθρού, αλλά οφείλει να συνεχίζει ακατάπαυστα τον πόλεμο ενάντια στον κιτρινισμό, τον "αυριανισμό" και την ανθρωποφαγία και να διαφυλάσσει τη συντροφικότητα ως προϋπόθεση για να συνεχίσει να υπάρχει».


Διευκρινίσεις του Αλέκου Φλαμπουράρη

«Η επιλεκτική παρουσίαση προφορικών δηλώσεων, δεν μπορεί να αποδώσει το σύνολο των σκέψεων μου. Μακριά από μένα οποιαδήποτε ψυχιατρικοποίηση ή εκχυδαϊσμός διαφορετικών απόψεων», υποστήριξε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Τα υπόλοιπα είναι θέματα που αφορούν θεσμικές διαδικασίες ή τη συλλογική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας σχετικά με την δήλωσή του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου