Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

3.650.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της Νέας Σμύρνης

"Έπεσε" και η υπογραφή της Ρένας Δούρου προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την Ανάπλαση των οδών Ομήρου και
Παλαιολόγου στο εμπορικό κέντρο της Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 3.650.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής το οποίο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

Στόχος του έργου είναι να συγκεράσει τη βασική αντίθεση της λειτουργίας της περιοχής επέμβασης, που ενώ αποτελεί έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες εισόδου στη Νέα Σμύρνη, είναι ταυτόχρονα και ο πυρήνας του εμπορικού κέντρου του Δήμου.

Με τις παρεμβάσεις που θα εκτελεσθούν επιχειρείται η διευθέτηση της κίνησης των οχημάτων και των πεζών, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού και την ανάδειξη του χαρακτήρα του εμπορικού κέντρου.

Ειδικότερα, το έργο έχει ως αντικείμενο την ανάπλαση δύο βασικών οδών του Δήμου Νέας Σμύρνης, της οδού Ομήρου από τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έως την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, και την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου έως την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, συμπεριλαμβανομένης της νησίδας - Παλαιολόγου, Ιωνίας και Κυδωνιών - και των παρακείμενων σε αυτήν δύο ακόμη δρόμων Ιωνίας και Κυδωνιών.

Ακολούθως, περιλαμβάνεται η μετατροπή της μιας λωρίδας της οδού Παλαιολόγου που εφάπτεται με την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, σε ποδηλατοδρόμο μέχρι τη λεωφόρο Νικολάου Πλαστήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου