Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Μοσχάτο: Η ταινία «Magical Girl» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 8.00μμ

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας ολοκληρώνονται για τον μήνα Οκτώβριο με την ισπανική ταινία «Magical Girl» (2014) του Κάρλος Βερμούτ, αυτή την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με τετράδια Α4.


Λίγα λόγια για την ταινία:

Ένας πατέρας που προσπαθεί να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία της άρρωστης κόρης του. Η όμορφη γυναίκα ενός ψυχιάτρου με έντονα ψυχολογικά προβλήματα, που μένει κλεισμένη στο πολυτελές διαμέρισμά της. Ένας συνταξιούχος καθηγητής που προσπαθεί να τελειώσει ένα γιγαντιαίο παζλ. Οι ζωές τριών ανθρώπων θα διασταυρωθούν με απρόοπτο και μοιραίο τρόπο.

Μπορεί να βρει κανείς πολλές επιρροές στις υπνωτιστικές εικόνες αυτού του υποβλητικού υπαρξιακού δράματος (από Ταραντίνο και αδελφούς Κοέν ως Χάνεκε και Μπουνιουέλ), όμως ο τρόπος με τον οποίο συναντιούνται μέσα τους το τραγικό με το κωμικό και το «φτηνό» με το μεγαλειώδες είναι αυθεντικά αλμοδοβαρικός.


Με αριστοτεχνικό τρόπο, ο Βερμούτ δίνει πολλαπλές διαστάσεις στις συγκρούσεις που γεννούν την ανθρώπινη τραγωδία, συνδέοντας τις ταξικές διαφορές με το σεξουαλικό πόθο και τις οικονομικές συνθήκες με τις ψυχολογικές εξαρτήσεις. Όλα με μια αβάσταχτη ελαφρότητα και ένα πικρό, κατάμαυρο χιούμορ.

Το event στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου