Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Μοσχάτο: «Ο Άνεμος θα μας πάρει» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8.00μμ

Συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας με την ταινία τoy Αμπάς Κιαροστάμι «Ο Άνεμος θα μας πάρει», την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.


Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πλέον συζήτηση.


Λίγα λόγια για την ταινία:


Ένα κινηματογραφικό συνεργείο φτάνει σ' ένα χωριουδάκι στο Ιρανικό Κουρδιστάν, με σκοπό να γυρίσει μια ταινία για το μοιρολόι: μια γιαγιά είναι ετοιμοθάνατη.

Περιμένοντας όμως να πεθάνει οι μέρες περνούν χωρίς να συμβαίνει το μοιραίο, και η ζωή συνεχίζεται με τους κανονικούς της ρυθμούς, μέχρι που το συνεργείο σιγά-σιγά αποχωρεί. Ο επικεφαλής, που έχει παραμείνει, μέσα από την εμπειρία ενός άλλου, απρόσμενου θανάτου, ανακαλύπτει την ομορφιά γύρω του.

Στην ταινία, όπως και σε άλλες του σκηνοθέτη, η επιθυμία του θανάτου ή ο επικείμενος ερχομός του καθορίζει τη δραματική πλοκή και ο σκηνοθέτης ως αντίδραση αναζητά το νόημα της ζωής στις μικρές απολαύσεις της, καταγράφοντας τη δύναμή της.

Διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Το event στο facebook
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου