Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Απαξιώνεται ο ρουχισμός και οι στολές του δημοτικού βεστιαρίου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Πίσω από τις κλειστές πόρτες των υπογείων, εκεί που το μάτι των δημοτών δε φθάνει, η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, εξαιτίας της έλλειψης σχεδίου, απαξιώνει μία τεράστια
περιουσία που αποκτήθηκε στο διάστημα όλων αυτών των χρόνων.

Πρόκειται για το βεστιάριο του δήμου που χαρακτηριζόταν τόσο από την ποιότητα όσο και την ποσότητα των ρούχων, των στολών και των καπέλων που αποκτήθηκαν με πολύ κόπο αλλά και δημοτικό χρήμα.


Όλα ξεκινούν από τη μετακόμιση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ωδείο επί προεδρίας Γιάννη Τσαρπαλή και διοικήσεως Κωνσταντάτου.

Χωρίς καμία μέριμνα -εκ του αποτελέσματος- η διοίκηση του δήμου προκειμένου να μεταφέρει τις συνεδριάσεις στο χώρο του Ωδείου, ξήλωσε το βεστιάριο του δήμου που βρισκόταν εκεί και εξυπηρετούσε εκατοντάδες μικρούς μαθητές και τα σχολεία τους.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και σε ντουλάπες που είχαν τοποθετηθεί φυλασσόταν ένα από τα καλύτερα βεστιάρια δήμων που είχε κοστίσει -στο πέρασμα των χρόνων- αρκετές χιλιάδες ευρώ.


Σήμερα, η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.

Τα ρούχα πεταμένα στο πρώτο υπόγειο του Μίκης Θεοδωράκης χάνουν την αξία τους καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των σχολείων.

Κάποια κρεμασμένα απλώς σε κρεμάστρες και αρκετά στο πάτωμα, μέσα σε σακούλες ναύλον, «αργοπεθαίνουν» εξαιτίας της κακοδιαχείρισης.

Η διοίκηση του δήμου, εγκαινιάζει παιδικές χαρές και οικογενειακά πάρκα αλλά ταυτόχρονα απαξιώνει την περιουσία του δήμου που βρίσκεται κρυμμένη από τα μάτια των δημοτών σε σκοτεινά δωμάτια των υπογείων.


Μεταξύ άλλων, το βεστιάριο του δήμου φιλοξενεί στολές με ιδιαίτερα ιστορική και πολιτιστική αξία όπως οι στολές της φιλαρμονικής ορχήστρας, της σχολής κρουστών, θεατρικές στολές, καρναβαλικές κ.α..



sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου