Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Απάντηση Παύλου Πολάκη στην «Ελευθερία του Τύπου» για τις συμβάσεις... παρελθόντων ετών

«Δεν έχουμε υπογράψει καμία σύμβαση με την εταιρεία "Τριπλ Ες", και η φύλαξη τριών κτιρίων του υπουργείου Υγείας ξεκίνησε πριν από το 2010».

Σε δήλωση-απάντηση στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης για δημοσίευμά της που αφορά σύμβαση εταιρείας φύλαξης με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο αναπληρωτής υπουργός «θεωρεί ότι το δημοσίευμα αυτό θα αποτελέσει έναυσμα για τους αρμόδιους εισαγγελείς να επισπεύσουν την έρευνα σχετικά με τα πορίσματα των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν και τη σύμβαση με την εταιρεία "Τριπλ Ες"», όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα πορίσματα που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους εισαγγελείς, τόσο το Νοέμβριο του 2015 - σχεδόν 2 μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη και την ανάθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη - όσο και το Μάιο του 2016.

«Η ανάθεση της φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ στη συγκεκριμένη εταιρεία έγινε με απόφαση της 6ης συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, στις 05/04/2011 και η υπογραφείσα σύμβαση είχε διάρκεια έως τις 30/06/2012. Αντικείμενο έρευνας αποτελεί ο τρόπος που ανανεωνόταν κάθε χρόνο. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η συγκεκριμένη εταιρεία το 2014, επί υπουργίας 'Αδωνι Γεωργιάδη και Μαυρουδή Βορίδη, εισέπραξε από τον Οργανισμό το ποσό του 1.270.540,23 ευρώ. Από τα ίδια στοιχεία, προκύπτει πως το ίδιο έτος η εταιρεία Κοσμάς Ε. & ΣΙΑ Ε.Ε. εισέπραξε από το ΚΕΕΛΠΝΟ το ποσό του 1.133.632,95 ευρώ, επίσης για υπηρεσίες φύλαξης» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Π. Πολάκη.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, είναι σαφές πως το υπουργείο Υγείας δεν έχει συνάψει καμία σύμβαση, είτε με τις παραπάνω είτε με άλλες εταιρείες υπηρεσιών φύλαξης και επισημαίνεται ότι «η διάθεση υπαλλήλων από τις εταιρείες φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τη φύλαξη τριών κτιρίων του υπουργείου Υγείας και όχι των γραφείων των υπουργών, όπως αναφέρεται στο άρθρο, είχε ζητηθεί και ξεκίνησε πριν από το 2010».

Όπως αναφέρεται, το περασμένο καλοκαίρι η βούληση του υπουργείου Υγείας να συνάψει ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου απευθείας με τους υπαλλήλους της εταιρείας, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, προσέκρουσε στην απόφαση του ΣτΕ να κρίνει τη συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη ως αντισυνταγματική.

Από την ανακοίνωση του υπουργείου γίνεται γνωστό ότι μέχρι τις 30/06/2017, οπότε και λήγει η τελευταία παράταση της εν λόγω σύμβασης, τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και το ΚΕΕΛΠΝΟ θα έχουν συνάψει ατομικές συμβάσεις εργασίας για τη φύλαξη των κτιρίων τους, μέσω διαγωνισμών που θα προκηρυχθούν στο επόμενο διάστημα.

«Αναμένεται λοιπόν με ενδιαφέρον η κατάληξη των εισαγγελικών ερευνών, ώστε να διαπιστωθεί ποιοί γνωμοδότησαν πως η προσφορά της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν η πιο συμφέρουσα, ποιος έχει υπογράψει την αρχική σύμβαση και ποιος ήταν ο τρόπος ανανέωσής της», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Πολάκη.

left.gr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου